Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Kort sagt om företag, corona med mera

En del partiledare hävdar att staten är ett försäkringsbolag och att den därmed är tvungen att betala ut ersättning (bidrag) till näringsidkare av olika slag. Kan inte staten i så fall åberopa force majeure på grund av covid-19 i detta fall?

Undrande

Svar till Janne S: Ska du sitta där och kommendera människor? Själv jobbade jag med skogsplantering en dag och sade sedan upp mig. Bärplockning är helt uteslutet. Det är tydligen så att du vill tillbaka till det gamla statarsamhället. Folk som går på som du har antingen välbetalda jobb eller också är de pensionärer, som inte har något annat att göra än att gnälla.

Larz Gustafsson, Gävle

Gävlebor, vad är det för fel på er? Ni knuffas och tränger er före i köer, pekar finger, cyklar på en och ber inte om ursäkt. Ni är otrevliga och springer framför fötterna på en och sen skäller för att man inte flyttar på sig. Lär er folkvett! Skönt att slippa den här stan nu för gott. Heja dalfolket.

Dalkullan

Till Jenny Jansson: Jag instämmer i ditt svar till Tryggve Emstedt. Sverige måste se till att utsatta grupper som bor och lever i Sverige får stöd och hjälp. Efter pandemin kan Sverige absolut inte ställa upp i samma utsträckning som tidigare. Och jag är heller inte rasist utan realist.

Atta

Jag vill bara ge en stor eloge till min rektor Anna Giljam Nilsson som sliter och kämpar för oss elever på Realgymnasiet i Gävle. Hon har ett extremt stort hjärta och bryr sig verkligen om oss nu i dessa svåra tider. Hon kämpar och sliter för att studenten ska bli ett minne för livet för alla!

Tacksam elev på Realgymnasiet

Tomas Attorps klagar över Gästrikeledens skötsel. Det är extremt överdrivet! De ideellt jobbande ledvärdarna gör ett fantastiskt jobb. Diket som saknar spång, till exempel, är det lätt att ta ett steg över. Att små, smala träd hamnar över stigen ibland är ofrånkomligt och de kan hamna där då och då när det blåser. Sådan är naturen. Vill man ha allt helt hinderfritt får man stadsvandra!

Vandrare

Älgvandringen är ett intressant program som många hade velat se på TV och inte på nätet. Men det sänds på nätterna vid cirka 01.00

Vem vill titta då? Inte vi!

När jag den 2/5 gick min vanliga morgonpromenad vid halv sex-tiden var göken den förste att gratta mig. Han/hon hördes lite tam. Kanske fått en släng av coronan? Hade i går kontakt med min tre syskon varav den yngsta är 86, nästa 90 och nästa 92. Får se om vi överlever coronan. Vill gärna slå pappas och mammas rekord vilka blev 94 respektive 98.

Bästa hälsningar

Olle

Läste på text-TV att det inte finns folk att plantera skog eller plocka grönsaker. Är det så svårt att skicka iväg de arbetslösa på detta uppdrag? När jag växte upp fick vi gå till skogen och plocka bär om vi skulle få nån sylt i skolan. Man kanske får det på nätet i dag...

Stickan

Vi som jobbar genom vård börjar klockan 7. Bussen går inte ofta från Sätra 06.30. Vi kommer för sent till jobbet. De kan ta bort andra turer men inte 06.30 eftersom många börjar jobba klockan 7.

Sara

Varför tjatar man mest om Stockholm när det gäller corona? 70 procent av befolkningen bor inte där. Om det nu är så att just Stockholmare är lite klenare och sjukare än övrig befolkning kan jag förstå resonemanget. Annars inte. Vänligen förklara relevansen i detta förfarande.

DDT

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare