Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Kort sagt om framtiden, kolkraft, prat, bussresor med mera

Annons

Tänk, i hela mitt vuxna liv har jag känt skam över vår överkonsumtion, även min egen (som jag ändå hoppas varit lägre än genomsnittet). Nu äntligen har något har hänt i opinionen och pendeln har svängt! För inte så länge sedan var det ju hög status med lyxprylar och konsumtion, nu gäller det motsatta. Det ger hopp om framtiden. För övrigt tycker jag att Me Too och Greta är det bästa som hänt på länge.

Mikael

Bra artikel av Joakim Broman (GD Ledare 21/11). Import av smutsig polsk elkraft bör motverkas. Bra information, relevant! Funderar som vanlig Svensson, med alla dessa elbilar, Microsoft om det finns ett sådant överskott av el. Jag vill inte vara delaktig i köp av smutsig kolkraft som förpestar luften. Ska de ha kolkraftverk för att vi ska kunna brygga kaffe och ha elbil med gott samvete? 

Åsa

Vad får man prata med okända människor om? Får man till exempel fråga dem vad de har för arbete om man vet att de har ett arbete, eller är det kränkande på något sätt? För en med uppdraget ledsagning på Välfärd Gävle lär det uppfattas som kränkande. Att fråga någon vad den har för arbete kan jag tycka visar intresse för sin nästa. Vill man absolut inte svara på frågan är det ju bara att säga det, men det kan vara en bra inledning på ett samtal. Det är tråkigt med människor som hellre skapar än löser problem.

Sorgligt men sant

Det skrivs en del om otrevliga bussresor. Det finns även undantag, detta gäller en färd med buss 12 med avgång 12.50 från centrum mot Bomhus. Busschauffören körde en extra runda på sin rast för att släppa av mig vid en hållplats som endast trafikerades vid vissa turer!

Tacksam tant

Alla är medvetna om att Sverige befinner sig i en djup kris, det farligaste landet i Norden. Nu är vi medvetna om att även Socialdemokraterna ligger i oroväckande kris. De har fullt upp att försöka rädda det som räddas kan och ordna upp sin egen kris. De lär inte ha kapacitet eller ork att bry sig om Sveriges kris, den har de lagt på is sedan länge. Vilken kris är viktigast att reda ut, Sveriges eller sossarnas? Som Astrid Lindgren sa ”När politikerna med makt slutar att lyssna på folk, då är det dags att byta ut dem!” Kanske vi kan lösa en del av krisen på Astrids sätt.

Anja

Svar till signaturen "Ta bort moderatorn och öppna kommentarsfälten för alla". Först och främst vill jag tacka och buga för att du är en trogen läsare av mina insändare. En egen tidning? Nej tack! Jag så nöjd med GD, trots att de endast tar in en bråkdel av alla mina insändare. Kanske till din stora sorg och besvikelse. Eget parti? Varför inte? Tänk att få vara en välavlönad partiledare och kanske bli känd som en ny stridshingst med rådjursögon.

lassE

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare