Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Kort sagt om frikort, corona med mera

Vi trodde det var ett tidigt aprilskämt när jag fick årets frikort. Jag fick ny njure 2015 och har fått frikort varje år. Det senaste gällde till 10 april i år, och ett nytt frikort kom i dag och det gäller till samma dag, alltså det gäller i tio dagar. Efter telefonkontakt med 026-155120 som skriver ut korten, fick jag veta att detta är korrekt. Vad kostar det att skicka ut värdelösa tiodagars frikort?

Tommy i Valbo

Tack till er småbarnsföräldrar som tar ert ansvar. Nu i dessa coronatider känns det bra att ni låter era barn vara hemma från förskolan när de har ett syskon som är sjukt, när de har syskon som inte har börjat på förskolan än och när du som förälder inte har ett jobb att gå till. Ni undviker att ert barn blir smittat på förskolan och du avlastar förskolan så att den kan fortsätta att ha öppet. Alla kan göra någonting, sa vår statsminister och det gör ni .

Tack så mycket

Jag undrar hur i hela friden vissa anhöriga tänker när det gäller besök på boenden inom vård och omsorg. Varför har en del så svårt att förstå att man kanske borde avstå från besök just nu? Vilka tänker ni på? De boende själva kan inte välja om de vill ha besök eller inte. Var finns respekten för era nära och kära? Bara en liten fundering.

Undersköterska

Läser att man ska försöka testa fler personalgrupper, som sjukvård, hälsovård och äldreboenden. Men hemtjänsten då? Vi borde inte vara mindre viktiga. Äldreboenden stänger för besökare och kan lägga om schemat och arbeta säkrare. I hemtjänsten finns inget annat än en avrådan till anhöriga att inte besöka sina gamla, men det förekommer ju lite ändå. Mycket personal florerar hos oss. Vi måste vara nära vissa kunder, utan skydd. Hos oss skulle man verkligen kunna begränsa eventuell smitta. Testa oss också! Vi vill inte smitta våra kunder.

Orolig medarbetare

Nu duger det att gå med i A-kassan! Man kan fundera över om personer som tidigare valt bort a-kassan ska få stöd när corona ställer till det med arbetet. Kostnaden för A-kassa ligger i regel på 110-120 kr/månad vilket får anses väldigt rimligt för ett hyggligt skydd (15 000 i månadslön ger 12 000 i A-kassa, 18 000 ger 14 400). Man kanske borde ha tänkt till tidigare?

Rogero

Är det synd om alla som underlåtit att gå med i fackförbund och/eller A- kassa? I dessa satsa på dig själv-tider och det händer väl inte mig-tankar. Ska samhället nu i kristider ta ansvar för korkade individer som låtit bli att ta sitt eget ansvar? Låt dem lösa problemet själva för de har haft ett val att gå med i A-kassan sedan de började jobba. De ska inte profitera på oss som under lång tid betalat in avgifter solidariskt och jämlikt.

Fundersam

Är det verkligen optimalt att ta in elever på verksamheterna när det finns covid-19 konstaterat? Vi ska göra allt för att minska smittspridningen till våra äldre med så lite folk utifrån som möjligt på våra enheter men elever ska vi ta emot. Hur tänker ni där?

Undrande undersköterska som gör allt för att för att förhindra smittspridning

Läser att man ska spela damernas seriespel i fotboll som enkelmöten. Vem har kommit på den idén? Uppehåll från den 27-28 juni till 15 augusti...

Blivande kanslist på fotbollsförbundet

Hur ser Miljöpartiet på eltillgången i Sverige? När det passar syftet att lägga ner kärnkraftverken, då har vi ingen elbrist i Sverige. När syftet däremot är att bygga vindkraftverk, då har vi elbrist i Sverige. Hur ska Miljöpartiet egentligen ha det och hur trovärdiga är de?

Scientiae Fundamento

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare