Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Kort sagt om frikort, Gavlegårarna, covid-19 med mera

Den 29 juni fick jag hemsänt ett frikort för sjukvård från Region Gävleborg. Utfärdat 2020-06-17, gäller till 2020-07-02. Hur tänkte de då? Det är nog inte meningen att man ska utnyttja det, men det kostar nog lite för Region Gävleborg att skicka ut ett sådant onödigt kort

Åsa

Vår hyresvärd Gavlegårdarna är återigen helt suveräna! Anders Söderblom som ansvarar för utemiljön har lyssnat på oss hyresgäster. Vi har haft en oerhörd biltrafik med okynneskörning inne och kring våra boenden! Nu är säkerheten maximerad.

Mikael & Sofie Lundh, mfl

Som vårdpersonal blev jag verkligen glad när sonen kom hem en natt efter att besökt Interpool. Han berättade att det stod en vakt vid insläpp och berättade hur det gick till inne på restaurangen. De släppte bara in ett visst antal och man var tvungen att sitta ner vid bordet och beställa via internet, alltså absolut inget barhäng. Då jag både sett och hört hur andra uteserveringar och restauranger struntar i att covid-19 finns och nonchalerar riktlinjerna från FHM blev jag riktigt glad att det finns krogar som sköter sig och bryr sig om annat än att bara tjäna pengar.

Vårdpersonal

Hur kan ni tillåta era barn att åka utan skydd i skateparken? Han ni ingen som helst tanke om vad som kan hända? Vissa åker till och med utan hjälm. Kanske föräldrarna inte tycke att barnens huvud är så mycket värda? Att låta sina barn åka utan hjälm, knäskydd, armbågsskydd och handledsskydd är direkt skrämmande. Vill föräldrar att ens barn kanske förstör hela sin sommar eller resten av sina liv genom en krossad knäskål? Skärp er och köp skydd till era barn, det kostar ingen förmögenhet.

DDT

Jag med flera i byarna runtomkring bygget av väg och datahallar i Stackbo är otroligt missnöjda hur de har grävt av och stängt av flera av våra fina ridvägar. Helt utan att göra en eller flera ställen där vi faktiskt kan gå, rida eller cykla över eller förbi. Vi hade otroligt fina vägar och stigar att röra oss på som nu är avskurna. De hade lätt kunnat göra några passager så har vi sluppit rida, gå eller cykla ner i diket innan vi kan ta oss över vägen. Jag har översyn med trafiken och oljudet som bara är för en kort tid, men vägen blir kvar.

Besviken granne

Om det nu är sant att en restaurang i Gävle serverade Toast Skagen med Skogaholmslimpa är måttet rågat. Jag kommer aldrig att gå ut och äta igen. Varför ska jag betala dyrt och få värdelöst tillbaka? Var kan jag få en pepparstek gjord av oxfilé, flamberad vid bordet och en härlig sås därtill? Ett enkelt svar: Ingenstans. Finns det någon restaurang som kan garantera att deras kockar har gått på utbildning?

Matälskare

Nu ska det tillsättas en kommission som ska utvärdera strategin mot covid-19. En del vill att det ska vara politiker med i gruppen men det säger de flesta partier nej till, de vill hellre ha opolitiska experter. Inget fel med det men vilka experter menar de? Kanske de 22 som skrev det undermåliga debattinlägget, som de senare senare reviderade.

Sanna mina ord

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare