Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Kort sagt om gående, snö, krogar med mera

Signaturen "Blind Eyes Parker" har fel när det gäller möte för gångtrafikanter. Trafikförordningen, kap 7, 1 § säger bland annat: "Gående som använder vägrenen, körbanan eller en gemensam gång- och cykelbana ska om möjligt gå längst till vänster i färdriktningen". Det innebär alltså att gående ska hålla till vänster även vid ett möte. Den som väljer att gå på höger sida gör fel och ska förflytta sig längst till vänster.

Andreas Larsson

Svar till "Blind Eyes Parker": Folk bråkar om detta. Svaret är mycket enkelt: Enligt trafikförordningen 7 kap 1 § ska fotgängare och löpare hålla till vänster i färdriktningen på gemensamma gång- och cykelbanor.

Mvh Hassan

Svar till "Blind Eyes Parker": Jag går hur f-n jag vill, svårare än så är det inte. Besserwissrar finns det gott om.

Gående

Fotnot: Med dessa tre inlägg avslutar vi diskussionen om hur man ska gå för denna gång.

Insändarred.

Du snöröjare som röjde snön på Klintbergsgatan i Gävle 18-19 januari är den bästa röjaren under alla år jag bott här. Rent och snyggt och inga vallar mot oss som har parkeringar mot jämn sida. Fortsätt så är du snäll.

Stephan

Jag förstår inte riktigt krogarnas grytskrammel, det är väl fortfarande tillåtet att servera mat efter 20.00? Jag går gärna ut och äter mat utan alkohol, det är bara bra för folkhälsan. Men då är man väl ingen lönsam kund kanske.

Spanarn

LRF ska börja lära ut värdegrund inom djurhållning. Då kanske djuren blir behandlade med respekt och får mat och vatten, blir avlivade på ett korrekt sätt. Jag funderar vad länsstyrelsen gör då så många har djurförbud som de struntar i och får böter som straff. Vad händer efter Uppdrag Gransknings program? Finns det någon politiker som bryr sig?

Anne-Marie

I dessa dagar är vi många villaägare som får hala trappor. Själv sätter jag ut en kastrull med hett vatten på isfläckarna så smälter de ner på några minuter.

Jan Tiberg

Jag hoppas verkligen att de poliser som sköter hastighetsövervakningen utefter våra vägar är de som inte har förmåga att hålla efter buset som vanliga ordningspoliser. Har man kommit upp i åren kanske det passar bättre att hålla koll så vi bilister sköter oss i trafiken. Det är ett väldigt slöseri med resurser om unga, hungriga och vältränade poliser ska stå ute längs vägarna och vinka med spadar eller sköta laseravläsning.

Fangio

Nu har pensionärerna fått sina nya pensioner. De som politikerna besjungit och lovordat under år 2020 hur viktigt det är genomföra för att pensionärerna ska det så mycket bättre. Hur det blev? Ja, det kan väl beskrivas med ordstävet "Det låter stort när katten skiter..."

lassE

Eftersom jag arbetar granne med Läkeroltomten har jag kunnat följa produktionen av de första huskropparna som reses där. Den/de byggnader som står där nu ger ett mycket trevligt intryck då de förmodligen medvetet av arkitekt har givits intryck av tidigare och befintlig tegelbebyggelse i området. Men till min förskräckelse håller den för området karaktäristiska tegelröda färgen på byggnaden förvandlas till svart. Vad tycker vår eminenta stadsarkitekt, har hon verkligen godkänt att man tillför området ett så dystert element?

AOL

Tina Mansson Söderlund, vaccinsamordnare i Region Gävleborg, säger att ju högre ålder, desto större risk för allvarlig sjukdom och död. Alltså borde vaccination ges efter det, 60-69 sen 50-59 och så vidare. Lätt att förstå för att minska trycket på vården. Men nej så gör man inte, en 18-åring kan få före en 69-åring. Ändra er och gör rätt i Gävleborg.

MW

Hilleborgs äldreboende borde omnämnas för sitt fina arbete och fina omhändertagande av sina patienter genom att hålla kontroll över problemen i denna utdragna coronapandemi.

Jan -78

Stiltje och inte en endaste vindpust på flera dagar, vilket innebär ingen produktion av el från vindkraftverken. Ingen sol på många dagar, alltså ingen elproduktion från solceller. Fungerande kärnkraftverk stängs av. Elpriset slår nya rekord. Det är dags att vakna upp! Rädda Sverige med den nya kärnkraftstekniken i stället för att skänka bort Sveriges skogar och hav till utländska oseriösa företag som tar över vårt land och lämnar över skrotningen till oss medborgare/skattebetalare. Hur blåögda får vi vara?

Rädda Sverige nu!

Varför, Trafikverket, är väg 547 från Sand (Åmotsbruk) mot Jädraås och vidare mot Ockelbo så oerhört ojämn? Hela sträckan liknar en gammaldags tvättbräda. Har plogbilen plogen felställd eller var ligger felet? Vid resa med personbil vibrerar och skakar hela bilen. Väghållarens motto är ju att resandet ska vara skönt, trafiksäkert och trivsamt. Stämmer inte alls på denna väg.

Sönderskakad

Svar direkt: Trots att våra entreprenörer arbetar kontinuerligt med att bekämpa halka och snöröja vägar kan väglaget vid vissa tillfällen vara både halt och moddigt under vintern. Till exempel vid temperaturväxlingar händer det att vägarna blir moddiga och då kan det uppstå oönskade ojämnheter. På onsdag morgon gjordes en åtgärd för att minska ojämnheterna på sträckan.

Maria Eriksson

projektledare, Trafikverket

Bästa Ekologiska lantbrukare, GD den 18/1: Problemet är väl inte att vanvård av djuren uppmärksammas, eller hur? I stället för att visa missnöje med avslöjanden av vanvård så vore det väl mera begripligt att ifrågasätta de av era kollegor som inte sköter sitt jobb. Även om det är ett fåtal (det hoppas jag också) så är det viktigt att vi konsumenter kan lita på Krav-märkning och övrig ekomärkning. Och att lyssna på VD:n för Krav var verkligen en sorglig upplevelse.

Hurra för grävande journalister

Helt korrekt av "Förbannad" att ilskna till över att någon uttrycker sig så korkat som "det är så mycket dumt på nyheterna". Att följa nyhetsrapporteringen är en ynnest vi har, sen får vi väl sålla lite vad som gäller Sverige i synnerhet. Undrar vad människan som inte följer nyheterna väljer. Wahlgrens värld, Ullared, bärgningsbilar?

Å. A.

Tomas Hartikainen, vänligen meddela hur många timmar du har tillbringat på Vallbacksskolan för att skapa underlag för dina idéer om att nedstängning av skolan. Inte är nödvändigt. Ingen trängsel?

Hojerdals hills

Svar till Maria Ljung: Om du inte hade påstått det felaktiga ”vår starkt utrotningshotade vargstam” så kanske någon hade kunnat ta dina ord på någorlunda allvar. Varför sprida lögner? Vad tror du att du vinner på det?

Johan Brodin

mitt i vargområdet var(g)je dag

Svar till Thomas Hellström: Alla har inte råd att köpa bostad i Spanien. Alla vill inte bo i Spanien. Här i Sverige har vi (liksom man har i Spanien) yttrande- och tryckfrihet. Därför kan vi skriva insändare. Trist med brösttoner och kommandotendenser. Själv är jag helt ense med den du angriper.

Larz Gustafsson, Gävle

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare