Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Kort sagt om gärdsgårdar, shoppinghets, sopsortering, politik med mera

Annons

Nu har det gått ett år sedan kommunen svarade om att Sarahs restaurang ville ha en gärdsgård utanför. Då svarade kommunen: ”Vi vill inte ha för iögonfallande inslag i stadsmiljön, det blir en trafiksäkerhetsrisk.” Nu finns gärdsgården igen utanför bockens plats. Kanske kommunen kan svara nu vad skillnaden är att ha en gärdsgård utanför entrén till restaurangen och där den är uppsatt nu och vilken trafiksäkerhetsrisk det är?

Stiganders

Black Friday har plötsligt blivit en "Black Week" med köphets och nu det senaste påhittet Singles Day som dyker upp för att dra igång julkonsumtionen ännu tidigare. Det är inte okej!

Vi behöver konsumera mindre, inte mer och både smartare och mer hållbart. Därför säger jag nej till Black Friday och alla andra dagar som hetsar till ogenomtänkt konsumtion av prylar som jag inte behöver. I stället vill jag uppmuntra till att laga grejer, köpa second hand och konsumera med eftertanke.

Per-Olof Erickson

Naturskyddsföreningen i Gävle

Svar till Jan Stattin: Även om det skulle ha varit krig i Afghanistan nu, varför behöver personer därifrån resa ända till Sverige? Det finns gott om länder med lägre arbetslöshet på närmare håll.

Det är rätt att vara intolerant

Det är inte lätt att sortera rätt. Det borde vara tydligare på till exempel smörbyttor och andra tvivelaktiga förpackningar hur man ska sortera. Man ska inte behöva läsa hela texten på baksidan för att se hur man sorterar. Tomma läkemedelskartor, ska de sorteras som metall eller plast eller som hushållssopor? De består oftast av både och. Omslagspapper runt bakmargarin? Läste att kuvert kunde man sortera som förpackningar om man tog bort klister och fönster.

Fingal

Replik till signaturen Massmediakritiker ZB: Förmodligen vågar man inte anlita MSB. Tänk om det visar sig att detta projekt är för kostsamt. Våra politiker vill väl som vanligt krypa undan med sitt slöseri av skattemedel på tokiga projekt med att säga. "Det blev dyrare än vi räknat med".

lassE

Om man frågar skolan varför elever inte duschar efter varje idrottslektion, så får man till svar att ledaren bestämmer om duschning är nödvändigt. Detta tycker jag är rent snusk. Barn svettas olika, ska vissa tvingas gå ofräscha hela dagen på grund av att någon anser att duschning inte är nödvändig? Helt oacceptabelt svar från skolan. Skolan bör lära eleverna hygien och att efter varje idrottsutövning så duschar man och byter strumpor och underkläder. Hur ska detta bli när eleverna blir lite äldre och börjar lukta lite lustigt efter idrotten? Skärpning i leden från skolans ansvariga!

DDT

Signaturen lassE är vår experttyckare här men han borde kanske ha en egen tidning och ett eget parti.

Ta bort moderatorn och öppna kommentarsfälten för alla

Helene Åkerlind, din kompass står på S. Du är ytterst ansvarig för ett allt sämre upplevt företagsklimat i Gävle. Sedan sparar du 20 miljoner på Gävles skolor och nu försämrar du familjestödet i Gävle. Var är din liberala kompass?

Liberalen

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare