Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Kort sagt om Gävle sjukhus, trafik, parkering, klimatet med mera

Annons

Läste i tisdags att strokeavdelningen på Gävle sjukhus ska krympas för att lungmottagningen ska expandera. Har man glömt bort att man har ett sjukhus i Sandviken som man står och betalar för som står tomt med fina tomma vårdavdelningar?Jag är också otroligt besviken på reportern som inte ifrågasatte varför man väljer krympa i stället för att använda Sandvikens sjukhus.

Thomas, 39, besviken skattebetalare

Gävle sjukhus med dess neddragningar: När lokalerna inte längre räcker till och vården försämras så är det väl dags att man bygger ut eller bygger ett nytt sjukhus i Gävle. Man ska inte behöva åka land och rike kring för att få vård eller till exempel till Hudik för att få röntgen och ögonvård. Det är dags nu att vi får ett sjukhus till i Gävle och att man återupptar akut samt nedlagd vård vid länets övriga sjukhus.

Lars

Jag vill ge dig cyklist, som den 30/9 backade på mig med din cykel vid övergångsstället på Södra Kungsgatan ett gott råd: Håll dig så långt ifrån övergångsstolpen du kan. Där ska vi gångtrafikanter hålla till. Gävle kommun lägger mycket pengar på cykelbanor och cykelställ både här och där, men när ska utbildning ges om vad som gäller för cyklister? Om cykling ska ses som miljövänligt måste det ske ganska snart.

Catarina Meurling

Återigen läser vi insändare angående parkeringseländet i Gävle kommun. Kanske rent av är det läge för kommunens PR-byrå att informera invånarna vad som egentligen gäller: Måste man ha smartphone med tillhörande appar för att parkera i kommunen? Eller kan man betala typ en tia kontant vid till exempel blom- och böcklingköp på Stortorget? Finns det kartor så man hittar dessa automater? Skyll inte på olika privata företag. Kommunen ansvarar för sina medborgare. Punkt.

LMZ

Vill bara tala om att Gävle har ett damlag i innebandy som har spelat DM.

Innebandyfantast

Det finns ett fåtal människor, med betoning på fåtal, som inte har observerat att glaciärerna smälter och att Östersjön blir varmare. Fenomenet har dock observerats av ungdomar med fräschare hjärnor. Här har vi en paradox. Sker allt enligt cyklerna av glaciärer- interglacialer, eller kan människans användning av fossila bränslen vara involverad? Tidsaspekten pekar på det senare. Lyssna på Greta Thunberg.

”Cynism är att betrakta något så som det verkligen är, inte så som det borde vara”. Oscar Wilde och

Ove Lennström

Fega gäng som rånar och våldtar. Mord och bilbränder varje dag. Det händer nåt hela tiden i vårt land. Det krävs hårdare tag. Det pratas mycket om förebyggande arbete, det är bra men gör något snabbt. Det är nu det måste hända nåt effektivt. Skjut det inte framför er, politiker och makthavare. Samarbeta med alla partier. Alla har något som kan bli bra i allt arbete framöver.

Bekymrad medborgare

Jag begriper inte hur man kan upprätthålla skolplikt för våra barn när man inte samtidigt kan garantera lärare eller skollokaler till dem. Ett tvång bara för tvångets skull kan ju liknas vid om vi vuxna skulle vara tvungna att jobba utan lön. Hur många av oss skulle acceptera en sådan ordning?

Anja

För några år sedan ville SD att det skulle göras drogtester i skolan. Eftersom det var SD så tyckte ju de andra i sandlådan att man inte skulle göra så. För några år sedan hade SD åsikter om andra saker också, men detta ville inte de andra i sandlådan ta till sig. Men efter fyra år tog man fram kopieringsapparaten och lade fram SD:s förslag. Det skulle inte förvåna om kopieringsapparaten kommer fram igen. Snart är SD Sveriges största parti. De ställs utanför. Det kallar de styrande för demokrati. Väx upp!

Vaken

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare