Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Kort sagt om Gävlebocken, cykellyse, regeringen, kärlek över partigränser med mera

Det är helt sjukt att nån selfienörd ska få bestämma hur Gävlebocken ska stå. Vad blir nästa steg i detta sjuka selfiefotograferande? Nej, låt bocken stå kvar som den alltid har gjort. Eller ska den kanske vridas ett kvarts varv nästa år bara för nån selfie?

Bojen

Nu har höstmörkret kommit och bilisterna ser inte oss cyklister om vi kör svart det vill säga utan lyse och reflexer. Ett lyse kan ju rädda ditt liv. Bilisten klarar sig fysiskt men får nog psykiskt lidande av att köra ihjäl någon. Så har du inget lyse, skaffa ett.

Cykelåke

Nu har regeringen bestämt att sex personer ska utvisas för att de är ett hot mot säkerheten. Men om någon ska ut så är det våra politiker i regering och riksdag, i alla fall från regeringskansliet och riksdagshuset. Vi har mandat att rösta och därmed måste vi även ha mandat att avsätta, om de inte uträttar det de har blivit valda att göra. Denna stora grupp av politiker som sitter och tittar i sina papper, utreder gång efter gång, lovar guld och gröna skogar och påstår att allt är nästan under kontroll och att de har nästan lösningen, ska avvisas från regeringskansliet och riksdagshuset.

Anja

Han har mycket att stå i nu, Mikael Damberg. Mer än vad kungens lilla piga hade. Han ska hantera IS-terrorister och gängskjutningar i södra Sverige. Som om det inte vore nog ska han dessutom hjälpa de allsvenska klubbarna (i huvudstaden?) att komma till rätta med eldandet och pangandet vid fotbollsevenemang. Klubbarna kan inte fixa det själva! Kanske borde de ägna sig åt enklare uppgifter, Fotbollsgalan till exempel.

Sören Svensson

En politiskt aktiv socialdemokrat i Hudiksvall tvingas avsäga sig sina uppdrag för att hon blivit kär i fel person, enligt den lokala socialdemokratin. Socialdemokratin bestämmer alltså vem medlemmarna kan vara tillsammans med. Man häpnar. Kommer osökt att tänka på ett par rader av Nils Ferlin: "Kärleken kommer och kärleken går, ingen kan tyda dess lagar.mitt hjärta är ditt, ditt hjärta är mitt." Alla riksdagspartier verkar ha blivit förbudspartier, inte bara de som hade riksting i helgen. Själv lämnade jag socialdemokratin för att jag är. socialdemokrat. Jag gjorde rätt – vem vill vara med i ett parti som bestämmer över ens privatliv?

Socialist

Hur många av dem som sitter i X-trafiks ledning använder sig av kollektivtrafiken för att ta sig till och från sitt arbete? Vilka av dem använder sig av X-tågen för att ta sig till och från sitt arbete? Hur tycker ni att det fungerar på en skala 1-10 där 1 är erbarmligt dåligt och 10 mycket bra? Onsdag den 13 november: Hittills denna vecka har tåget 15.55 från Bollnäs ställts in två dagar. För att inte tala om de inställda turerna på sträckan Gävle-Sundsvall.

Parkeringsplatser på Öster: Här står massa bilar som inte ägs av någon som bor här. Jag har kontaktat Gavlegårdarna men de hänvisar till parkeringsbolaget. Ingen åtgärd. Här står avställda bilar, en del från andra delar av Gävle. Får man inte bara ett P-tillstånd per hushåll? Inte undra inte på att vi får parkera på betalplatser, vi som bor här i området.

Kalle

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare