Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Kort sagt om Greta Thunberg, tiggare, koldioxid och socialtjänst

Annons

Svar till signaturen "Känner du till ordet skäms?": Helt rätt. Fel att gå till personangrepp med hån och annan mobbning. Men Greta och hennes aktivister har gått över gränsen när de uppmanar till bland annat strejk. Dessutom är en uppmaning till strejk ett gränsfall för uppvigling.

O. N.

Det som verkligen stör mig när det gäller tiggeriet är att se en ung, stark kille tigga medan han har på sig en fin keps, fina kläder och samtidigt röker Marlborocigaretter. Ändå ser jag folk gå fram och lämna pengar till honom. Om ni verkligen bryr er om dem som tigger, hjälp dem att hitta ett jobb. De får inte tro att tiggeriet är ett jobb.

Fundersam

Många barn blir LVU:ade på fel grunder, till exempel om ett barn har uttryckt sig tokigt utan att förstå. Eller att soc får en orosanmälan på grund av att man höjer rösten mot sitt/sina barn. Jag vet att det inte hjälper, men man är inte mer än människa när barnet/barnen inte lyssnar. Jag har sex egna barn, varav två fortfarande bor hemma. Fyra av dem har ADHD/ADD/lindrig utvecklingsstörning. Och jag, lugn och tålmodig, har fått kämpa ensam med barnen i hittills i 13 år. Socialtjänsten går på föräldrar som inte mer än människor, som gör så gott de kan. Jag tycker att de skulle gå in i familjer där det förekommer missbruk av alkohol och narkotika i stället, där barn verkligen far illa.

CR

OK Sansad, vi må vara oeniga om koldioxidens inverkan på klimatet, men vi tycks överens om att den ökat. Det gör att jag får samma känsla såsom Oscar Wilde beskriver den: "När folk håller med mig får jag alltid en känsla av att jag måste ha fel".

Ove Lennström

Svar till Zakrajo Topelio: Kvinnan väljer själv hur hon vill klä sig. Det finns kvinnor som upplever slöjan som en befrielse. Detta tycks ha gått dig förbi. Så går det när man lever i en akademisk dimma, högt ovan verkligheten. Jag vet själv hur det var att bli förföljd för annorlunda klädstil. Som punkare blev vi det. Jag ger mig inte. De som känner mig vet det.

Larz Gustafsson, Gävle

Fotnot: Med det här inlägget sätter vi punkt för diskussionen mellan skribenterna för den här gången.

Insändarred.

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare