Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Kort sagt om hastigheter, SD, biogas, löner i vården med mera

Är det bara jag som har sett den här skylten vid infarten till Lexe (se ovan)? Ingen verkar ju bry sig. Jag ser dagligen hastigheter på uppskattningsvis 80-90 km/tim. Något måste göras för att få ner farten, om ni som kör genom Lexe inte sänker hastigheten så blir vi ju snart berikade med rejäla farthinder och hur kul är det? Skärpning!

HT

Signaturen "Demokrat" skrev att vi borde se filmen "Mannen som lekte med elden". Nu har jag gjort det. Efter att ha sett den så fattar jag inte att Jimmy Åkesson kan förneka att ursprunget till SD är nazismen. Bevara Sverige Svenskt, BSS, är moderpartiet till SD men utbrytarna ville att pojkarna skulle växa upp, bland annat skulle håret växa ut, alltså inga rakade huvuden, man skulle bära kostym och slips. Det är exakt det man såg från SD:s landsdagar i helgen. Så titta på filmen och avgör själv vilka som har rätt i frågan.

Uppvaknad

Ni skryter om att ni kör fossilfritt med alla bussar. Okej vad bra. Men ni borde också tacka alla oss som betalar och får betala mer i sophämtningsavgift, så att ni får in mer pengar till er anläggning. Utan betalande kunder är ni ingenting.

Kajsa Anka

Svar till "Personal på Bysjöstrand": Det största felet med lönesättning inom kommun och landsting är väl ändå skiftersättningen. Förlåt, vi har ju ingen sådan. Nej inom dessa sektorer är man schemalagd och då utgår endast OB-ersättning. Denna ersättning är skamligt låg för arbete kvällar och helger. Gå ut till industrin till exempel och säg att nu tar vi bort skiftersättningen och bara OB-ersättning betalas ut. Oj vilket dj-a liv det skulle bl. Men arbete med människor det ska bara snurra på i 365 dagar med skitdåliga lönevillkor. När ska Kommunal vakna och se över ersättningsnivåerna för obekväm arbetstid?

Vakna Kommunal

Så fort något inte passar sägs ordet rasism. Ordet har blivit något som används ofta när det blir svårt att förklara sig. V:s uttalande på regionfullmäktige (GD 21 november) är precis det.

Nina

Tänk att intelligensen har utvecklats så otroligt de senaste åren så att människan har lyckats lista ut hur man tar en bild på sig själv med en mobil. Fantastiskt!

DDT

När det gäller olyckor med gående anser jag att många bara har kontakt med sin mobil. Jag ser dagligen människor som bara går rakt fram utan att se sig för.

Bilförare

Vår kära regering delar ut allmosor hit och ditt till folk som inte behöver, som Iraks försvarsminister. Man förstår att folk blir arga. Man tänker på stackars vanliga människor som har blivit utförsäkrade. I Sverige är han långtidsjukskriven men hemma i Irak är han minister – vad krävs mer? 

En kurd

Gävles styre, som varken är demokratiskt eller jämlikt, låter medvetet våra gator vara i ett groteskt dåligt skick och parkeringsautomater sitter snart på varenda liten gata långt utanför Gävles centrala delar. Det är enbart till för att trakassera bilisterna. Vi Gävlebor är otroligt flata som accepterar detta! Vårt val av politiker och våra skattepengar hanteras otroligt nonchalant. Upp till kamp!

Urless Gävlebo

Gefle Dagblads ledarskribent Karin Bergkvist (liberal) frågar sig var man har Socialdemokraterna. Varför inte fråga sig var man har Liberalerna i stället? Varför ödsla så många tecken på en ledare där man i stället kunde kräva svar från sitt eget parti? Eller anser hon att Liberalerna befinner sig i marginalerna och har ingenting att säga till om? De kanske till och med åker ur Riksdagen, risken finns.

Frågande

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare