Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Kort sagt om hospice, Villastaden, Priapos trädgård med mera

Vad vet Tommy Berger och Per-Ewert Ohlsson-Björk om att människor vill dö ensamma hemma? Ett hospice är till gagn för dem som vill ha valfrihet i livets slutskede, vilket inte ska förnekas dem. Överläkare Anker, har du vetskap om vad alla döende vill? Tänk på att alla blir äldre och många sjuka döende, kanske även ni. Förhoppningsvis är sossarna borta efter nästa val och vi kanske kan se en ändring gällande hospice.

En som inte vill dö ensam hemma

Svar till Lärar'n: Alla de trafikregler du nämner är fullkomligt logiska och d'ärför väldigt självklara att följa. En totalt ologisk regel om att man inte får åka kortaste vägen är något helt annat. Jag är fortfarande intresserad av att veta varför det är förbjudet att åka igenom Villastaden men ingen verkar veta det.

Erik

Rasmus Brixemarker! Visst är rondellen mindre vacker men du bör lära dig skilja på en jeep och en lastbil. Rondellen har sett ut som skit i alla år och bör bytas ut. Finns det ett avtal med konstnären så lös det för guds skull och ge våra gäster som besöker oss något att kanske minnas.

Gubben i lådan

Priapos trädgård: Jag har alltid förundrats över detta så kallade konstverk! Jag får en dålig känsla varje gång när jag kör förbi den rondellen. Symboliserar bilen krlg och olycka? Eller vad?

Quiota

Apropå att Skolverket föreslår att antiken ska försvinna från historieämnet kan påminnas om Demokritos utsaga: "Allting består av tomhet." Förutsåg han svensk skolpolitik långt före vår tideräkning?

Zakrajo Topelio

Från hela världen har det kommit rapporter om demonstrationer mot klimatpolitiken. Om man som enda nyhetskälla har SVT Gävleborg så vet man inget om eventuella demonstrationer i Gävle. Det har inte varit några opinionsyttringar i stan, enligt lokal-tv. Det är fel vet jag för jag var in till stan och träffade flera entusiastiska Gretafans. Tur att de finns. Eller hur lokal-tv?

Sören Svensson

Brynäs spelar inte förrän på tisdag? Arenan är uppbokad av annat,kan man läsa i GD. Vadå "annat"? Jag trodde att Gavlerinken först och främst var en hockeyarena. Är det så här det kommer att se ut i framtiden: Vi kan spela om det inte är uppbokat av "annat". Verkar som om hockeyn kommer i andra eller tredje hand framöver.

O S

Jag tycker att Gävles styrande politiker ska läsa debattartikeln om klimatnödläge. En av punkterna handlar om förbud att bygga nya flygplatser. Då är det väl guld värt att behålla Rörberg som en fungerande flygplats. Så tänk om igen.

lassE

Apropå kommentaren om 14-15-åringar: Alla har ansvar för sina handlingar, men hjärnan hos ungdomar är inte fullt utvecklad, och den styrs oftare av känslor. Sen finns det undantag. Att därför göra en jämförelse med till exempel Greta Thunberg som har mycket klokt att säga, med ungdomar som gör brott, är lågt. Har väl lite outvecklad hjärna jag med, trots att jag är vuxen för jag förstår inte var ni vill komma. Ska vi skita i ungdomars åsikter och döma unga som vuxna?

Inger J

Politiker och makthavare: Fega gäng som rånar och våldtar. Mord och bilbränder varje dag. Det händer nåt hela tiden i vårt land. Det krävs hårdare tag. Det pratas mycket om förebyggande arbete, det är bra men gör något snabbt. Det är nu det måste hända nåt effektivt. Skjut det inte framför er. Samarbeta med alla partier alla har något som kan bli bra i allt arbete framöver.

Bekymrad medborgare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare