Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Kort sagt om humlor, cyklister, skott med mera

Läste i GD 6/8 om förekomsten av getingar, svartmyror och tvestjärtar. Det fick mig att tänka på alla döda humlor jag sett, på flera platser i Gävle, i sommar. Vad beror det på?   

Naturälskare

Ni med hanhundar! Har ni inte vett i skallen när ni låter er hund urinera mot andras staket, brevlådor och buskage som ägs av husägare/hyresgäster? Varenda dag samma sak, sen kommer nästa hanhund och så vidare på samma ställe. Alltså detta är på vårat bostadsområde där de även sitter uppskyltat att "rastning av hundar förbjudet"

Själv hundägare 

På Bönavägen (Engesberg - Bönan - Harkskär) - liksom säkert på andra håll i länet - drabbas vi för närvarande av ett antal unga människor som tycks ha oerhört bråttom till evigheten. Trimmade mopeder och mc gasas för fullt och verkar söka dubbla hastigheten mot vad skyltarna förespråkar. Att det låter illa är en sak för sig - värre är det om någon skulle råka illa ut på vägen. Men vad kan man göra åt det när vare sig föräldrar eller polis tycks finnas till hands?

Inte bråttom

Skottlossning utan påföljder. Hur är det ens möjligt att få promenera fritt efter att ha skjutit med skarpladdade vapen i ett bostadsområde, någonting är helt galet fel! Med en 12-årig flickas död i närminnet. Uppgiven och fruktansvärt besviken medborgare.

#lifematters

Blivande flingköpare. Du kan inte vara gammal du, som inte hört att man kan få körkortet via flingpaketet.

Gammal

Det har skrivits förr om sportcyklister. Kan inte hålla mig från att yttra mig. Kom ikapp tre sportcyklister som cyklade i bredd på Hagaströmsvägen, signalerade för att komma förbi, då blev en av dem argsint och knegade efter, jag visade bromsljuset och då gav han upp. Man kan fundera vad de har under cykelhjälmen numer. Och cykelbanor tycks de inte heller använda!

Leffe

Till er kunder. Jag jobbar i en livsmedelsbutik. Gör allt för att hålla avstånd, men ni kunder, ni verkar tro att corona inte existerar här. Vad är det ni inte förstår? Håll avstånd! Vill inte ha er "flåsandes i nacken"! Jag struntar i om du, kund, struntar i denna pandemi, men det gör inte jag! Många gånger per dag måste jag tala om för er att backa. Varför? Nä, börja bete er när ni är ute bland folk.

Så less nu

En sak slog mig när jag pratade med min systers son. Han är 15 år och ska börja i nian. Han frågade när man behöver ett legitimation. I hans ålder, på bio kanske och vid köp av energidryck till exempel vilket han inte gör. Vi pratade om namnteckning och han sa: Vad är det, det kan inte jag skriva. En namnteckning brukar ju skrivas med skrivstil och sedan ett namnförtydligande. I dag får dom inte lära sig att skriva skrivstil i skolan. Behövs inte det vid underskrifter i dag? Blir inte underskrifter lättare att kopiera om man textar? En fundering bara.

Moster

Till Larz Gustafsson vill jag bara säga att han ska sluta "tracka" den som inte skriver ut sitt namn under insändaren. Namnet har ingen betydelse för vad som står i insändaren. Ditt namn har till exempel ingen betydelse för mig. Det är innehållet i insändaren som är intressant. Vad ska du med någon annans namn till då? Leta upp det på facebook, eller vadå? Vi har rätt att vara anonyma, även du.

Anonym

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare