Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Kort sagt om insändare, skulder, kyrkan, Rörberg, Gävlebocken med mera

Demokratin kräver att insändare som ställs till offentliga organisationer och bolag ska besvaras i tidningen. Alltför ofta svarar myndigheterna och bolagen att ”ring mig så får vi reda ut frågan”. Inte bra. Det är inte bara insändarskribenten som behöver svar utan vi alla. Det är det som är vitsen med en insändare.

Anders

Det är oerhört beklagligt att det finns så många evighetsgäldenärer hos kronofogden i Gävle. Många sticker huvudet i sanden och söker inte hjälp. I Gävle finns Familjeslanten, en ideell förening som kan hjälpa med budget och skuldrådgivning. Vi vill under nästa år inrikta vår verksamhet för att hjälpa dem med gamla skulder och är skulderna gamla så är en skuldsanering en möjlighet. Tveka inte att ta kontakt för en personlig träff. Det kostar inget!

Inger Sundblom

ordförande Familjeslanten

Svar till lassE: Svenska kyrkan behövs överhuvudtaget inte.Den har överlevt sig själv och är mer än institution och ett inventarium. Dit går man om man vill ha ett sken av gudsfruktan men inte vill veta av dess kraft. Själv gick jag ur av teologiska skäl, inte av ekonomiska. Jag hoppas att fler går ur. Helst alla.

Larz Gustafsson, Gävle

Svar till "Undrande matgäst": De restauranger som ni går till där alla får äta vad de vill från menyn kanske inte har samma ambition som i det här fallet Högbo Brukshotell. Jag är glad att man tar ansvar för gästens upplevelse på Högbo. Nu vet jag andra som bokat som "Kunden i centrum" på Högbo, och som fått samma svar – men med kommunikation med ansvarig har det gått att mötas med en lösning så att alla har blivit nöjda. Det kan vara värt att prova, i stället för att sitta och skriva insändare. 

Klarsynt

Svar till Torbjörn Edlund: Bygga bostäder på Rörbergs flygplats? Glöm det! Gävles politiker har bestämt att alla människor vill bo centralt i Gävle, gärna med utsikt över vatten och på tidigare förorenad mark. Därför har jag ett mycket bättre förslag än Rörberg och Näringen: Bygg bostäder efter Gavleån mittemot Teknikparken. Centralt, vattennärhet och förmodligen skitig mark efter militärtiden. Rörberg ligger ju på landsbygden. Hemska tanke att någon ska bosätta sig där!

lassE

Det är på tiden att bocken går i pension, eller ska den eldas upp igen? Det har gått över styr med bocken. Gävle behöver en bättre symbol.

Bockens tid är ute

Svar till Rogero: Det kan ju vara så att individer som ser sig som borgerliga förmår tänka och tycka självständigt utan att blint låta sig ledas i grupp. När enkla lösningar på komplexa sammanhang ges ifrågasätter en tänkande individ detta – vilket ger hopp för mänskligheten! 

Stig Mörtman

Svar till Rogero: Al Gore som har tjänat grova pengar på att varna för att haven snart ska stiga flera meter på grund av koldioxiden, han har själv köpt en bostad nära havet i San Francisco för fyra miljoner dollar! Det planeras för över 2 000 nya kolkraftverk i världen, kommunistiska Kina står för de flesta. Vi i Sverige kan lika gärna slopa koldioxidskatten. Ska landsbygden leva måste folk få köra bil.

Sansad

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare