Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Kort sagt om jobb, corona med mera

Svar till Larz Gustafsson: I din värld förekommer inte några tråkiga själsdödande jobb, i verkliga livet så finns de och måste också utföras. Ska vi importera arbetskraft när så många i riket är arbetslösa, med eller utan bidrag? Många som är pensionärer i dag har säkert nån gång i ungdomen utfört tråkigt jobb.

Svar till DDT: Du minns nog fel eller har skrivit fel i din insändare. Eller? Siffrorna är osannolika för den tiden.

Ej arbetslös

Man har jobbat dubbelt under våren för att hjälpa Region Gävleborg, man har valt bort lediga dagar med familjen för att hjälpa sjukvården i den tuffa situation den är i. Valt att hoppa över semester denna sommar för att hjälpa till med det man kan. Vad händer? Alla tillsvidareanställda och vissa timanställda får en sommargåva som tack för jobbet dom gjort. Men vi andra då? Är inte vårt jobb värt en sommargåva? Antingen ska väl alla få en gåva eller ingen. Vem gör skillnad på jobben vi gör? Vi alla i sjukvården har slitit minst lika mycket oavsett tillsvidareanställd eller timanställd. Ganska less nu!

Besviken!

Jag vill uppmana serveringspersonalen på restaurangerna i Gävle att hålla avståndet. Vi har äntligen vågat oss ut på restaurangernas uteserveringar där gästerna uppmanas att ta hänsyn och hålla avståndet. Tyvärr så har vi flera gånger upplevt att personalen inte håller avståndet utan står alldeles för nära gästerna och pratar och skämtar. Det känns jobbigt att som gäst behöva be personalen hålla avstånd på 1,5 meter.

Restauranggästen

Sjukvården är märklig. Jag lovades att få provsvar på eventuell smitta efter två dagar. Och till min förvåning, som haft och har kontakt med många människor i mitt dagliga arbete, har det nu gått en vecka utan ett ljud.

Orolig

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare