Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Kort sagt om källsortering, Afghanistan, Försäkringskassan, turistinformation med mera

Svart plast kan inte återvinnas utan eldas upp. Då är frågan varför förbjuds inte svart plast? Varför uppmanas vi konsumenter att källsortera svart plast då vi i stället kan lägga den bland vanliga hushållssopor där den ändå hamnar till slut? Tycker det är dåligt och oförskämt mot oss konsumenter. Är det fler saker som eldas upp fast vi sorterar i olika kärl? Risken är att man tappar respekten för källsortering.

Stiganders

Svar direkt: Vi på Förpacknings- och tidningsinsamlingen, FTI, svarar absolut ja på om man kan lita på källsorteringen. Det stämmer att svarta plastförpackningar i dagsläget inte går att materialåtervinna, men alla plastförpackningar oavsett färg ska ändå lämnas in till återvinning. Vi arbetar tillsammans med producenter och sorteringsanläggningar för att se till att alla förpackningar ska kunna materialåtervinnas i framtiden.

Ett stort problem kring plasten i dag är att mer än hälften av hushållens plastförpackningar hamnar i soppåsen och aldrig ens får chansen att återvinnas. För att vi ska kunna återvinna mer plastförpackningar behöver vi också få in mer. Här kan alla hjälpa till! Tack för att ni återvinner!

Veronica Foberg Gustafsson

kommunikationschef Förpacknings- och Tidningsinsamlingen

M, KD och SD tycker att SVT är vänstervridet. Byt kanal då, ingen tvingar er att titta.

TV-titttare

Svar till Lennart Palm: Det är två delstater man bör undvika när man semestrar i Afghanistan, men större delen av landet är fredlig och det finns många vackra platser. Till staden Mashhad reser 15-20 miljoner människor varje år från olika muslimska länder för att besöka en helig plats.

Bud

Svar till Vanja Palm: Ja jag har överklagat till Förvaltningsrätten samt Högsta förvaltningsrätten men de går på Försäkringskassans ord tyvärr. Jag känner jag kämpat så länge nu så min kropp har försämrats samt kraften tagit slut. Att bli så hårt drabbad är tufft. Men om inte barnen drabbades så hårt hade det vart en helt annan sak faktiskt.

Fattig utan mänskligt värde

Håller med Barbro Sollbe om att turistbyrån snarast möjligt flyttar tillbaka till stan. Efter kritiken verkar man ha försökt kompensera turistinformationen med ett broschyrställ på stationen. Vilket man gott kan ifrågasätta, då det mest är hemlösa och andra "icke-turister" som drar ner broschyrer och kartor för att använda som liggunderlag.

Med vänlig hälsning

Nettan

daglig resenär som passerar stationshuset

Förbannad resenär, jag kan förstå din irritation, men om du har årskort på X-trafik, går det också att åka tåg till Sandviken. Visst, du får gå en bit, jag vet inte om lokalbussen går till Göransson Arena, men skulle tro det.

Årskortsinnehavare

Svar till "Ett långfinger upp mot tokförslag": Trelleborgs kommun följer bara vår statsministers uppmaning "I Sverige tar vi varandra i hand". Så inte kan man påstå att vår statsminister och flera andra partiledare kommer med tokförslag? Det handlar nämligen om könsdiskriminering.

lassE

Angående insändaren från lassE: Hur har du tänkt att kontrollen ska gå till vid konserter i kyrkan? Ska alla ha leg.med sig och en vakt som står i porten? Nej kyrkan får nog vara glad för sina besökare med eller utan medlemskap.

Dagmar

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare