Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Kort sagt om klimatet, julfirande, samvetsfrihet med mera

Svar på Niels Heberts debattartikel: Börjar du tveka om att vi är i ett klimatnödläge? Det hedrar dig i så fall. Jag ser det som en möjlig spricka i muren. Eller som Tage Danielsson sa en gång: ”Utan tvivel är man inte riktigt klok”. Hela idén med vetenskap går ut på att ifrågasätta den allmänna uppfattningen och försöka komma vidare.

Sansad

Julfirande är att rekommendera. Ta till dig känslan att efter en rejäl fest kunna sätta sig i bilen utan att behöva reflektera över att vara på rätt sida då det gäller promillegränsen. Därför: Festa alkoholfritt! God jul önskar MHF.

Göran Sydhage

Tankar om Liberalernas artikel om "samvetsfrihet": För första gången under mitt dryga 50-åriga liv håller jag till 100 procent med liberalerna i denna fråga. En professionell yrkesroll måste vi alla ha i vilket yrke vi än valt att ha. När man skriver på ett anställningskontrakt lovar man att arbeta utifrån arbetsplatsens gällande regler och rutiner. Privat kan alla få tycka och tänka vad de vill. På jobbet ska vi vara professionella helt enkelt. Om man har svårt att utföra arbetsuppgifter på grund av sitt samvete får man se till att byta jobb.

MIM

Hur motiverar Gävle kommun byggandet och öppnandet av nya förskolor i Sätra och Hemlingby när man stänger en fungerande förskola på Linvägen i Valbo? Kan de nya förskolorna motiveras ekonomiskt eftersom gamla fungerande inte får vara kvar? Eller är det så att alla barn ska färdas in till Gävle i stället för tvärtom?

lassE

Håller med dig, Pelle helt och hållet angående Eje Berglund och fyrverkerierna. Hoppas att Gävle kommun tar sitt förnuft till fånga.

EHv

Jag kollar på SVT Forum när Morgan Johansson debatterar med en moderat om vad som sker i vårt land. Han står och säjer att brottsligheten har minskat på alla områden utom gängbrottsligheten. Jag förstår inte om han säjer så för att retas med moderaten. Han står som vanligt och hånflinar mot den han debatterar med. Jag känner att blodtrycket höjs så jag klarar inte av att kolla mer.

Chockad

Till signaturen Hugin: Prioritering var rätta ordet,antingen äter man av den goda julmaten eller så dricker man av densamma. Vissa människor kan inte skilja på fest och vardag. När det är fest så ska man lämna vardagen hemma eller så är man hemma och visar sin avsky för samhället. Så fort man nämner SD i en negativ mening så går anhängarna bananas. God jul och gott nytt år på dig Hugin. P.S: Samhället kommer att bestå länge till oavsett vad SD säger. D.S

Julbordsätaren

Till signaturen "Svensk sen generationer": Jag vet inte om du bara är ute efter att provocera och verka okunnig men om man som väljare vill ersätta demokrati med islam i Sverige så är det är inte så svårt att söka information om muslimska partier. Det finns några småpartier, samtliga med mer eller mindre tydliga kopplingar till den terrorstämplade organisationen Muslimska Brödraskapet. Dock har strategin hittills främst varit att infiltrera redan existerande partier för att kunna utnyttja befintliga strukturer och snabbare försöka bilda en maktbas. Tydliga direkta exempel är islamistskandalerna i Miljöpartiet och Centern.

Hugin

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare