Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Kort sagt om klimatet, ondska, imamerna, politik mer mera

Det verkar finnas en enorm expertkunskap om klimatet bland tidningens läsare.Det skulle vara intressant att veta vad ni har för utbildning inom klimatfrågor som tydligen vet bättre än de forskare som har det som yrke? Det finns ju ett ord för dem som vet bättre än alla andra: Besserwisser.

Lars H

Svar till Berntpeter: Man bedrar sig om man tror att ondskan begränsar sig till en enda kategori människor. Ondskan finns i alla.

Larz Gustafsson, Gävle

Jag har en fråga till grabbarna på bygget med det starka ljusskenet som tidigare lyste dygnet runt (GD Insändare 5/11): Vad får vi ha åsikter om i Sverige? Hade jag varit i era kläder hade jag bett Camilla Dahl med flera om ursäkt för ljuset som lyste dygnet runt och inte börjat med en massa jämförelser med hur det är i andra länder. Synfel, neurologiska orsaker och energianvändning är tre orsaker att tänka efter på hur ljus och lampor är tända. Det gäller nog i hela världen.

Catarina Meurling

Ser inte sossekollektivet verkligheten som oss andra? Allt havererar: Skola, omsorg, rättsväsende, arbetsförmedlingen, och så vidare. Ser de inte verkligheten som oss andra medborgare? Vi måste omgående avsätta sittande regering för att rädda landet.

DDT

Sverige kan inte utvisa imamerna till deras hemländer på grund av hot där. Men är inte radikalisering att hot mot vårt hemland – Sverige?

Logiken?

Läser om en förälder som är bekymrad inför julen. Utförsäkrad försöker hen sy ihop vardagen ekonomiskt (GD Insändare 4/11). Barnen törs inte föra julklappar på tal då de vet att ekonomin inte rymmer sådant. Läser samtidigt en redovisning av hur sparkade, avdankade statliga generaldirektörer på grund av misskötsel och oegentligheter sitter kvar, alternativt omplaceras till påhittade tjänster med bibehållen fantasilön, oftast över 100 000 kronor i månaden. Varför hänvisas inte dessa människor till arbetsförmedlingar, där de finns kvar? Om detta är socialdemokrati betackar jag mig.

GH

Vända sig till kyrkan? Det vore bättre om Försäkringskassan låter oss sjuka vara sjuka och få sjukpenning så slipper vi leva ett ännu sämre liv i ett surt helvete!

God jul

Hur kan Sverige investera i dessa utländska elslukare när vi får så lite tillbaka? Datajättarna betalar inte bolagsskatt i Sverige. De har ett fåtal anställda. De bygger inte med inhemsk arbetskraft och material. De får köpa billig mark. De är storförbrukare av elkraft med en elkraftskostnad som förmodligen är högt subventionerad och som slås ut på vanliga människor och småföretagare. Var ligger fördelen med att ta in dessa monsterföretag?

lassE

Vid korsningen Skogmur/Andersberg har skapats en busshållplats med tanke att dämpa trafiken. Det råder omkörningsförbud så när en buss stoppar ska trafiken vänta. Det funkar inte. Ni har skapat en dödsfälla för gående som skall korsa. Många, tyvärr speciellt yrkeschaufförer, skiter fullkomligt i förbudet. Ser dagligen omkörningar av stillastående bussar. Ett barn som kliver framför bussen för att korsa gatan lever mycket farligt.

Bjorsa

Visst är det underligt när hänsyn till säkerheten för personer som hotar rikets säkerhet går före rikets säkerhet. Sverige är fantastiskt.

BJ

Vems intresse väger tyngst? Imamerna utgör ett säkerhetshot mot Sverige. Utvisningar verkställs inte och de släpps fria på grund av att rättssäkerheten inte kan garanteras för dem i deras hemländer. Regeringen värderar således deras väl och ve högre än sitt folks.

AH

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare