Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Insändare: Kort sagt om kommunal och regional ekonomi, hemtjänst, asyl, sprututbyte och kollektivtrafik

Annons

Läser i GD den 7 juni om tuffa krav att lösa miljonunderskott. Inte första gången det skrivs om alla underskott. Samma politiker sköter underskotten igen, och även nu utan resultat. Skulle det varit ett privat företag hade någon annan fått ta över. Vari ligger skillnaden? Skattebetalarna betalar politikernas höga löner, varför händer det då inget?

Christina

Läser om region Gävleborgs dåliga ekonomi och höjda biljettpriser på bussar och tåg. Vi som bor i Valbo har bidragit till att försöka förbättra ekonomin genom att att betala mer för våra resor än andra Gävlebor. Av ungefär 230 hållplatser är det 15 hållplatser som betalar för två zoner. Alla övriga reser som en zon. Varken berörda politiker eller andra beslutsfattare bryr sig om detta trots många påstötningar under flera år. Emotser en trovärdig förklaring.

Anders i Valbo

Häromkvällen cirka 23.00 var jag tvungen att kalla på hemtjänsten för att få hjälp att lotsa min man till sovrummet då hans ben inte bar. När de ringde cirka 40 minuter senare undrade de om någon kunde komma ner och öppna porten. Jag gick ner men om min man hade varit ensam, vem skulle öppna då? De har nycklar men sa att de var nattpatrull och inte hade nycklar med sig.

Margaretha Petrini

Förstår inte att Polen och Ungern och nu senast Danmark får sådan kritik för att de inte vill ställa upp på asylmottagandet. Det måste ju vara bra för oss om vi ska vara lite själviska, att vi får en större del av framgångssagan. Härligt med pensionsräddare. Vi kommer att bli världsledare i migration, alla länder kommer att bli avundsjuka.

Åke Wikblom, Valbo

Jag är en 56-årig f.d. missbrukare intravenöst och till följd av detta missbruk så har jag fått en leverskada (hepatit C) vilket innebär att jag har cirka tre år kvar att leva, enligt läkarna. Med ett sprutbytesprogram hade inte detta uppstått.

Alter ego

Replik till Sunt förnuft saknas bland Gävles politiker: Det räcker ju med att titta på hur man förstörde Stortorget, en plats som tidigare var trivsam med fontän, buskar, parksoffor med mera. Som min gamle vän Svante sa: "Det är huvudsaken att man inte trivs!"

Larz Gustafsson, Gävle

Drottninggatan återigen! Det upplevs så urbota korkat att slänga bort så många miljoner på en liten gatstump när kommunens och regionens ekonomier blöder. Varför kan man inte omfördela dessa miljoner? Är inte exempelvis pengar till vård och omsorg viktigare?

lassE

Svar till Anja: Att det är cykelparkeringar vid varje hållplats handlar om att folk cyklar till sin hållplats och därefter tar bussen till jobb eller skola. Ser man till Gävle kommuns hela budget så är det löjligt små summor som avsätts för att förbättra och bygga ut cykelinfrastrukturen i staden. Så i stället för att klaga på att det nu finns möjligheter för dem som cyklar att parkera cykeln vid busshållplatsen så kan du glädjas åt att för varje person som väljer att ta cykeln så blir det en bil mindre att trängas med på gatorna.

Tony

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare
Annons