Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Kort sagt om kriminalitet, corona, vindkraft med mera

Barn i vissa områden har lättare att hamna i kriminalitet. Barn som ser upp till sina bröder som gör kriminella saker. Om barn bor i kriminella områden så kan de bli skadade utan att vara inblandade. Och barn som känner nån kriminell kan utnyttjas. Jag tycker att det här är ett problem som Sverige borde göra något åt.

Elev i sjuan

I dessa coronatider finns hjältar som ingen talar om, som inte har fått plats i media. Jag är fylld av beundran för personalen på Södertulls hälsocentral som tar hand om primärvårdens misstänkta infektionspatienter. Regionens hälsocentraler i Gävle bokar tid där om man misstänker någon luftvägsinfektion. Personalen på Södertull gör ett jättebra jobb som hela dagarna i skyddsmundering undersöker, råder och vid behov behandlar med gott och vänligt bemötande. Tack!

Tacksam

Visst måste det väl vara så att det kallas förnybar energi nu när vi allt oftare får byta ut kraftverken, speciellt då vindkraftverken som har en så kort levnadscykel. Troligen det enda energislag med kortare teknisk livslängd (max 20 år) än ekonomisk, cirka 25 år. För nu får de ju byta ut ett vindkraftverk igen utanför Piteå som rasade efter att ha rusat. För några veckor sen brann ett vindkraftverk å vi får förnya även det. Visste att det var något med förnybart och vindkraft ändå...

Ricky Andersson

Jag tycker att poliser borde få högre lön, dels för att det skulle locka flera personer till att vilja bli polis, dels för att jobbet de gör i samhället är väldigt viktigt. Jag vet att det inte finns oändligt med pengar inom staten men detta borde var en ganska hög prioritering. Polisen generellt borde få mer pengar, för då skulle de kunna köpa bättre utrustning och därför lättare få fast brottslingar, vilket skulle resultera i ett säkrare samhälle för alla.

Bamsinatoor

Politiker i Gävle kommun, när tänker ni ge besked till de 150 näringsidkarna på Näringen om deras vara eller icke vara? Enligt uppgift har kommunalråd och kommundirektör gjort en överenskommelse med regeringskansliet om att bygga klimatsmarta bostäder på Näringen. Vad gäller i nuläget?

Mitt förslag är att flytta travbanan till ett område strax söder om Hillesjön. Detta för att göra det möjligt att bygga bostäder på nuvarande travområdet i stället för på Näringen.

Vidare kan kommunen bygga bostäder norr ocm Gavlestadion och storköket.

Stör inte den verksamhet som bedrivs på Näringen, tycker

Gunnar Källberg

tidigare stadsplaneingenjör och bygglovshandläggare på Gävle kommun

Hej! Jag är en 14-årig fiskeintresserad pojke. Jag tycker att man inte skulle behöva ha fiskekort i nedre delen av Gavleån även om det är gratis. Man får fiskekortet på mejl och man måste ha med sig pass varje gång, man kanske tappar bort mejlet och det blir svårt att komma ihåg att ta med sig passet. Då tänker ni att man måste läsa reglerna med fisket i Gavleån för att få mejlet, men jag tänker att man kan läsa reglerna ändå. Ni kanske tror att det kommer svärma av fiskare i Gavleån om man inte behöver fiskekort, men jag tror att det inte kommer vara så många fler fiskare för om någon vill ha fiskekort så kan de skaffa det för det är gratis.

Ruben

I en debattartikel den 6 maj uppmanar Therese Metz och Emanuel Hort, MP, oss att delta i skräpplockarveckan. "Samla in skräp som annars hamnar i våra hav, sjöar, skogar och åkrar" skriver de. Å andra sidan vill de skräpa ner med gigantiska vindkraftverk, höghastighetståg med mera. Tala om miljöförstöring! Detta om något säger verkligen att Miljöpartiet kör med dubbla budskap.

Christer Enlund

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare