Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Kort sagt om Krogpatrullen, dimljus, Turkiet, miljö, Vänsterpartiet med mera

Replik till Göran Rodin: Hej! Krogpatrullen/Lunchpatrullen är enda anledningen till att jag är prenumerant av GD och Arbetarbladet. Hela konceptet faller ju om man inte är anonym. Så fortsätt ert goda arbete. Läser varje recension med stort nöje

Sybariten

Alla bilister, det är dags att ni lär er hur er bil fungerar och vad som är lagligt. Halvljus och dimljus är aldrig tillåtet tillsammans och nu när det är mörkt i kombination med blöta vägar så bländar det väldigt mycket. Så stäng av dimljuset

Bländad

Svar till Ulf Wrege: Helt korrekt! Res inte till Turkiet, eller Egypten eller andra länder som antingen gör som Turkiet, eller stryper yttrande- och tryckfrihet på olika sätt. Det pratas om att rädda miljön, med det avses ofta jorden. Vi ska nog även titta på miljön som människor befinner sig i. Köpa Kravmärkt går bra, resa till diktaturer går tydligen bra det med, bara det är billigt. Styrs medvetenhet av ekonomi?

Å.A.

Svar till Ulf Wrege: Jag håller fullständigt med dig. Jag tycker man ska skicka hem Turkiets ambassadpersonal. Sverige är alldeles för mesigt. Eritreas ambassad skulle man ha stängt för länge sedan eftersom Dawit Isaak fortfarande sitter. Men när det gäller att fördöma Israel är Sverige plötsligt väldigt sturska och tuffa! Då är det annat ljud i skällan.

Turkiet kränker syriskt territorium. Det är viktigt att framhålla även den aspekten. Syrien är en suverän stat som har rätt att slippa dylika invasioner.

Larz Gustafsson, Gävle

Hela tiden pratas det om miljön. Allt kopplas till miljön. Vad vi äter, hur vi lever, överhuvud taget hur vi behandlar vår jord. Men ingen har överhuvud taget tagit upp frågan hur krig påverkar vår miljö. Det skulle var väldigt intressant om någon av alla de som räknar på vår miljöskuld tittade på den frågan.

Gubben

Vänsterpartiet i Sandviken är ju konstigt. De tycker att Sandvikens kommun indirekt ska betala mer skatt än de behöver. Här genomför Sandvikenhus en helt laglig affär och minimerar skatten. Det tycker V är helt fel. En fråga till V: Ska Sandvikenhus deklarera en högre skatt genom att deklarera ett högre försäljningspris så att de i stället betalar tre gånger högre skatt? Är det så? Lite märkligt att det finns politiker som inte kan skattelagen. Men man blir inte förvånad när det gäller V. Varför inte säga att det är försäljningen till den privata sektorn som är skälet?

Stiganders

Greta Thunberg saknade diskussioner om klimatet vid inslaget om klimatet i söndagens partiledardebatt. Efter att ha vistats "over there" en tid kunde hon jämföra demokratin i Sverige, som ger svenskarna möjligheten att välja bland flertalet inkompetenta, med amerikansk demokrati där konstitutionen medger val mellan fåtalet miljardärer. Vad hon fick med sig från den svenska partiledardebatten? Jo, konstaterandet att någon fara att halka efter med skolarbetet föreligger inte.

Zakrajo Topelio

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare