Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Kort sagt om läkemedel, Trump, tullen med mera

Inte nog med att läkarkåren och yrkesutövare med begränsad förskrivningsrätt, av föräldrar tyvärr pressas att utfärda omotiverade recept till barn. Nu skambeläggs de även på ledarsidan där det påstås att pengar ”strösslas över medelklassens barnföräldrar som skriver ut mjukgörande salvor till sig själva”. För det kan väl inte röra sig om okunskap i att medelklassen inte kan skriva ut recept själva hur som helst utan medicinsk utbildning och förskrivningsrätt?

Fram för underbyggda ledare

När Trump blev presidentkandidat i USA tyckte jag att det var väldigt skumt och ynkligt att de inte hade hittat en bättre kandidat åt sig bland 300 miljoner människor i landet än denna pajas. Vi hittade till och med fyra kandidater att regera landet bland bara tio miljoner människor. Detta måste vara helt unikt i världen. Finns det ett enda annat land som regeras av fyra partier samtidigt? Vi är bäst i världen även här som i så mycket annat. Våra äldre sa redan för länge sedan ”Ju fler kockar, desto sämre soppa.”

Anja

Varför denna flathet med att minska införseln av narkotika och droger in i landet? Öka inte bara antalet poliser utan ta även tullen till hjälp! Utöka tullens resurser vid gränser och importpaketen hos posten. Narkotikafritt samhälle är en utopi, men man kan åtminstone minska mängden och göra det besvärligare med denna handel. Kunskap och erfarenhet finns ju. Kanske skulle uppgörelser, skjutningar mm minska?

Ett alternativ

Läst på SVT Text: "Säpo: Skattepengar går till extremism. Inrikesminister Mikael Damberg svar: Allvarligt." Är svenska politiker naiva eller spelar de naiva? Bengt Nilssons faktaböcker borde vara obligatorisk läsning för alla.

Ewa Sandin

Bussturer på linje 12 från Sätra till Rådhuset är ofta sena. Vad det beror på kan man fundera över. Finns det någon förklaring från Vy Buss hur det förhåller skulle det vara intressant att veta.

Resenär

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare