Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Kort sagt om lärare, straff, vindkraft med mera

Min erfarenhet är att vissa lärare klarar av att skapa studiero i klassrummet medan andra lärare inte klarar av det. Varför inte låta lärare som klarar att skapa studiero utbilda och fungera som mentorer till de lärare som inte klarar av det.

Lena

Är 15 år ett långt fängelsestraff när man har begått mord? För det blir väl inte ens 15 år, för sedan kommer väl våra välvilliga straffrabatter att förkorta detta straff. Jag hoppas verkligen att åklagaren överklagar denna ynkliga dom. Överlagt mord ska alltid vara på livstid.

lassE

Ska det inhägnas vid varje plats där människor som hamnat mellan stolarna eller utanför samhället samlas eller söker skydd så får man inhägna mycket. Eller ha ett mobilt stängsel runt dig själv om du inte kan möta medmänniskor i en annan sits. Herrejävlar anamma, vart är vi på väg? "Många stängsel blir det..."

Å.A.

Undrar vad Naturskyddsföreningen tycker om de enorma vindkraftsparker utanför Gävleborgskusten som Gävle kommun är på väg att ge tillstånd till. Den praktiska livslängden är enligt uppgift cirka 15 år, att ersätta turbiner med mera kostar enorma summor och sannolikheten att det finns ekonomi till det är nog obefintlig. Det troliga är att det blir medborgarna som får ta kostnaden för att städa efter vindkraftsbolagen, och den kostnaden kommer att bli väldigt stor.

Klarsynt

Man drog tydligen ingen som helst lärdom från att Vattenfall monterade ner landets största vindkraftspark i Öresund efter 13 år av konstant förlust. Undrar hur dessa propellrar ska kunna bli lönsammare här i krokarna där det blåser än mindre än i Öresund. Det är väl miljöbejakarna igen som biter sig i tummen för några miljarder, precis som allt annat de har försökt företa sig för att rädda klimatet. Resultatet har i 100 procent av fallen blivit det motsatta, så varför skulle det bli annorlunda denna gång?

DDT

Läser med förskräckelse om hur omdömeslöst och miljöförstörande Miljöpartiet är. Att säga ja till enorma vindkraftparker i dag är som att inte kunna läsa. Konsekvenser och livslängd är inte försvarbart varken ut miljösynpunkt eller ekonomisk synpunkt. Så vi som har läst på om vindkraft och förstår miljökonsekvenserna får verkligen hoppas att inte resten av Gävles partier går i fällan att säga ja till projektet. Projektet är förödande och så kortsiktigt dummare än elbilar.

Miljökonsekvensanalys? Förstör inte kusten

Det gäller att hitta på problem när man inget har att säga. Vindkraften är inte original när det gäller att ta hand om avfall. Vem ansvarar för överblivna hus, nedlagda vägar och järnvägar etc. Vindkraften är ett litet problem jämfört med samhällets hela restavfall. Lagstiftningen kommer i sund takt att förbättras i det avseendet men redan nu är markägaren i princip ansvarig att hålla ordning på sin mark.

Tomas

Svar till Larz Gustafsson 28/2: Inget jobb på grund av kapitalismen? Det är väl som att säga att jag har inget jobb på grund av vädret. Rent trams alltså!

Irriterad

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare