Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Kort sagt om Lasse Ekstrand, språket och regler i skolan

Annons

Nog förstod jag att Lasse Ekstrand ville provocera med sitt inlägg. Vad som är sagt är sagt, men kan inte alltid stå oemotsagt. Kan man skylla på experiment eller ironi kommer man undan med mycket. I detta fall får man betrakta Lasses senaste artikel som en pudel i ämnet. Det tackar vi för. Att ta Brynäs samt deras damsatsning som ett slagträ i detta experiment var helt enkelt fel och det förstod Lasse i efterhand. Håller dock med dig Lasse, Guldet ska hem!

Johan

Ironi är verkligen svårt i text. Speciellt när all kommunikation sker på mottagarens villkor. Ironi torde dessutom falla under samma premisser som humor – allt handlar om tajming.

Samhällsklimatet har hårdnat och på många håll ökar motsättningarna. Jag ser användandet av "PK" som skällsord som ett sätt för folk att ursäkta eller motivera kast av bränsle på redan befintliga problem. Med den tesen känns det som att de skarpa reaktionerna var väntande. Därmed inte sagt att personangrepp är rimligt. Det är det aldrig.

Intressant experiment av Lasse Ekstrand. Men i framtiden kräver liknande inlägg förmodligen att förfinas en aning.

Allt gott.

Janne Heffler

Jag håller helt med signaturen "-56:a" om språket i dag. Det är mer eller mindre underutvecklat i stället för att gå framåt. Jag vet inte vad dagens svenskalärare gör i skolorna, men när så kallad förortssvenska börjar ta över så anser jag att skolan har misslyckats i sitt uppdrag. "Fett brorsan" och "keff" nånting är inte svenska.

DDT

För att lösa problemet med "oklara regler" i skolan behövs hjälp av föräldrar i klassrummet, några dagar för att förstå de ordningsproblem skolpersonal har. Om det är någon som eleven har respekt för är det sin förälder och föräldern behövs för för att förstå hur det är i skolan i dag. Då först kan man diskutera eventuella regler!

Skolpersonal & förälder

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare