Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Kort sagt om Löfven, ben i fisk, ishockey, övervakning, tjänstemannaansvar med mera

Annons

Förra året sa Stefan Löfven att mycket av inkomsterna från knarkförsäljningen i Stockholm kom från de välbärgade områderna, vilket fick moderatledaren att gå i taket. Ack så rätt Stefan hade, sprängningen på Östermalm var tydligen riktad mot en som sålde knark till välbärgade personer i de penningstinna områdena. Nu tiger moderatledaren, nu passar inte mönstret in i hans begränsade synsätt. Lita på Stefan,han har för det mesta rätt när allt kommer omkring.

Sanningssägare

Vård- och omsorgsboende har inga platser. Jag är så innerligt trött på politiker, tjänstemän och media som envisas med att prata om platser. Det är lägenheter som man betalar hyra för, ingenting annat. Platser har man möjligtvis på sjukhus och fängelser.

HStr

Svar till DDT: Jag var en av de pedagoger som fick ben i min fisk när jag åt lunch med barnen. De benbitar som jag fick var inte som vanliga ben storleksmässigt. Utan minst tre-fyra gånger större. Hur tror du en 1-2-åring klarar av det? Det är inte bara skolbarn som äter lunch utan även förskolebarn. Jag äter mycket fisk och har normalt inga som helst problem med ben i min fisk.

Benflisan

Vår styrande maktelit har väldigt konstig ekonomisk agenda, de sparar i ena änden för att kunna slösa i andra änden. Vad blir då besparingen i helhet?

Anja

Efter matchen Brynäs-Luleå hörde man en massa dumma kommentarer och att Hollywood kommit till stan. Herregud, båda Luleås målvakter blev påkörda av samma Brynässpelare. Han hade kunnat kämpat mer mot motståndaren framför målet och undvika situationen. Det syns så tydligt hur båda målvakterna träffas i huvudet så det är inget att diskutera. Är man en riktig Brynässupporter så ska man se att även ens egna spelare kan göra fel och bara acceptera detta.

Bara acceptera och tänk framåt

Jag vill tacka dig Sofia Kalmeborg för dina så sanna och bra skrivna krönikor. Man nickar instämmande varje gång man läser. Och ja, vi borde ta hand om varandra mer. Krönikan söndag 26/1 borde alla få läsa.

Trogen GD-pren.

Larz Gustafsson, du tycker att det är att dalta när jag tycker ungdomarna kan få behålla kepsen på i skolan. Dalt är inget jag förespråkar. Jag menar att gamla seder och traditioner måste uppdateras med tiden. Mössan på inomhus är ju inte alltid passande, tycker jag. Mössan av när man hälsar på någon är väl artigt, men i dag gör vi inte så längre, eller hur? Man måste kunna motivera och anpassa sig. Jag skrev ju att ungdomarna ska vara medvetna om att keps och mössa inte kommer att accepteras i arbetslivet. Där gäller andra regler. Har du själv frågat ungdomar om deras keps -och mössvanor? Gör det!

Helena

Stort tack till de fantastiska poliserna och deras närvaro vid den stora ungdomsfesten på Estraden i helgen. Det var tryggt att se er på plats.

Tacksam tonårsmamma

16 fartbulor passerar jag på väg till arbetet. Det blir en del broms och gas det. Vad säger kommunens miljöstrateg om det?

Em

Jag håller med alla som vill ha övervakningskameror på alla platser där alla rör sig normalt, även i skumma gränder och parker vore bra. Vilket skulle verkligen uppdaga vilka som kastar sopor och inte håller efter sig. Men det behövs en organisation för att sköta dessa kameror dygnet runt i 365 dagar annars är de helt värdelösa. Sedan menar jag inte att alla ska få sätta upp övervakningskameror på sina hus. Jag skulle nog inte gilla att någon granne skulle kunna zooma in mig i badtunnan eller liknande. Ni förstår vad jag menar.

Så tycker jag

Det kanske är dags att återinföra tjänstemannaansvar i Gävle kommun. Samt eventuellt införa ett politikeransvar. Inga- Britt Ahlenius har skrivit en del om tjänstemannaansvar.

Lena

Skulle föräldrar undra vad ungdomarna gör? Knappast, när ni alla ska förverkliga era liv genom sociala medier, knäppa kort på mat och vin, gilla varenda inlägg som läggs in. Nä, lägg undan klösbrädan och se över era liv, så kanske ni inte missar era barns uppväxt!

Osociala medier

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare