Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Kort sagt om löner, Walk of fame med mera

Svar till "En som hoppas på en lösning": Sverige är ett kapitalistiskt land där staten inte gärna lägger sig i hur arbetsmarknadens parter kommer fram till vilken lön man ska ha för ett visst jobb. Om skogsbranschen inte kan locka till sig svensk arbetskraft så betyder det att lönerna är för låga. Svårare än så är det inte. Titta på hur det ser ut bland bankdirektörer och finansfolk i Sverige. Där hävdas det konstant att extremt höga löner, bonus, fallskärmsavtal och förmåner är absolut nödvändiga för att locka till de jobben. Så om man måste höja lönerna där för att få in folk så ska väl samma princip gälla även för vanliga knegare? Eller är det skillnad på folk och folk?

Plantan på Söder

Svar till Janne S: Håller helt med om att man gjort en missbedömning i uttagningen av stjärnor som ska pryda Gävles gator. En sak jag ofta reagerar på i dessa sammanhang är att man helt glömmer bort stora artister som jobbar mot barn och ungdomar. Vi har exempelvis artister som är och har varit väldigt aktiva i Gävle under många år: Mora Träsk, Trollkarlen Gabriel. Det finns säkert fler. Här borde man verkligen tänka till

En medborgare som tänker på de yngre

Svar till "Pensionär": Du som anser att symfoniorkestern är ett "överklassnöje" utan någon samhällsnytta har fel. Att få sitta i konserthuset och lyssna på denna underbara orkester är en lisa för själen i dagens röriga samhälle. Mår man bra klarar man sig oftast bättre i livets olika faser. Samhällsnytta? Tänk efter själv.

Också pensionär

Efter dubbelolyckan i korsningen Skogmursvägen, Andersberg/Höjersdal för ett antal månader sedan lovade ansvariga på kommunen att åtgärdsplan skulle redovisas under våren. Hastigheten är tidvis vansinnigt hög nu och kontrollerna obefintliga. Är någon åtgärd planerad eller inväntar vi nästa olycka?

Bjorsa

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare