Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Insändare: Kort sagt om militär, "En bra start", imamer och Erik Ullenhag

Annons

Svar till Lars: Militarismen har aldrig medfört något gott. Den är av ondo och ska krossas. Jag blev definitivt inte mer "manlig" eller "mogen" efter min värnpliktstjänstgöring. Det är Jesus Kristus som har skapat ordning på torpet, och det började han med två år efter att jag muckat. Lumpen är överskattad.

Larz Gustafsson, Gävle

Replik till "Mannen" och "Irriterad": Det är uppenbart att man tar åt sig när man känner sig vara i målgruppen. Kul med lite respons he, he.

DDT

Nu måste jag ställa frågan om det bara är Gävle kommuns pengar som går till "En bra start". Det är ju flera företag som Baur, Bilbolaget, Länsförsäkringar och Sandvik Coromant som också är med i "En bra start". Om jag inte har fel så bidrar dom med fem miljoner var! Vart tar de pengarna vägen? Är nu trött på att höra att kommunens pengar går till ungdomarna, det kanske är Sandviks pengar eller Länsförsäkringars. Vad vet vi? Är trött på att höra att det går till ungdomarna när det är ren sponsring. Vill ha en riktig granskning vart 20 miljoner tar vägen. Och sluta prata om bara Gävle kommuns pengar. Med 20 miljoner skulle man kunna sponsra alla ungdomsföreningar i hela Gävleborg.

Idrottsintresserad

Man undrar hur en imam kan ha vistas i Sverige i 20 år utan att ha blivit utvisad. Vad och hur tjänar han sitt uppehälle? Att utvisningen inte skett tidigare är en gåta. Men helt klart är det rätt att det äntligen blir av. Hoppas berörd myndighet inte lyssnar till uppdiktade snyfthistorier som nu börjar dyka upp.

GH

Jag har sedan lång tid kritiserat Skolinspektionen för att man inte förhindrar muslimska ledare att driva och leda förskolor. Av de sex imamer som nu tagits i förvar av Säpo har minst två av dem varit ledare för förskolor etcetera. Men hur kan man låta dem leda förskolor? Därför att Skolinspektionen inte följer skollagen och överhuvudtaget missköter sig när det gäller att värna skolbarn från extremism.Därför bör Skolinspektionens generaldirektör avsättas med omedelbar verkan.

Olle Ljungbeck

Är man så tokig så man tillsätter Ullenhag som partiledare är man snart borta. Lika bra det. Har man glömt att man drog en lättnadens suck när man blev av med honom förra gången? Att bli ambassadör är ett annat sätt att säga "Vi vill ha dig på avstånd utan möjlighet att påverka."

GH

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare
Annons