Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Kort sagt om miljö, hundbajs, corona med mera

Svar till signaturen EIF. Att behandla miljön på rätt sätt för oss medborgare är ett ansvarsfullt arbete för en politiker. Jag anser att de sköter sitt uppdrag på ett slösaktigt sätt. De vräker ut miljarder på olika projekt i Sverige och det känns ofta som väldigt ogenomtänkta för oss medborgare och vår livsmiljö. Ta bara eldrivna fordon och vindkraftverk. Framtiden kommer att utvisa att Sverige gått fel väg. Den nya kärnkraften är framtiden. Men jag är väl också lite av en miljöpartist, men i mitt  fall slösar jag bara med åsikter. Dessa belastar inte Sveriges skattebetalare.

lassE

Angående hundbajs. Jag förstår att husägare och andra blir f-bannad då det ligger hundbajs både här och där. Tyvärr så verkar vissa hundägare inte begripa att hunden inte kan ta upp sitt hundbajs själv eller så har hundägaren ont i både rygg och knän så dom inte kan böja sig ner och ta upp efter sin älskling. Jag har också hund men jag tar upp skiten efter den efter som han inte kan ta upp själv. Föreslår skärpning i detta fall.

Hundägare

Svar till insändare i GD 31/7, "En kurd". Håller fullständigt med dig om att det är äckligt och oacceptabelt att hundägare inte tar upp efter sin hund. Som du säger, tar man inte ansvar ska man inte ha djur. Men jag ser ett annat större problem varje dag vid mina hundpromenader! Nämligen människor som lämnat krossat glas, plastförpackningar, fimpar, snusprillor, pappersskräp, ja allt! Det är en ännu större miljöproblem. Kolla hur länge detta ligger kvar i naturen! Det är miljöförstöring av värsta sort.

"Matte"

Vi har till dags dato cirka 5800 avlidna. Media berättar att Sveriges ekonomiska läge är bra mycket bättre än de som hanterat denna pandemi annorlunda. Då uppkommer nästa fråga, var detta planerat? Lite burdust att ställa frågan, tvivel finns tror jag, att detta ingick i planeringen för att undvika "lockdown". Det får vi naturligtvis aldrig veta.

Butter

Svar till Copernicus. Att slå samman och centralisera är inte alltid lyckat. I Gävle kommun så är det redan i dag svårt att ha engagemang i ytterområdena utan här har vi en minst sagt rörig ankdamm där politiker och diverse direktörer som kostar massvis och har lekstuga med skattepengarna i ena projektet tokigare än det andra. Man har trots sina direktörer svårt att göra konsekvensanalyser och gissa själv vad som blir prioriterat om du slår ihop en liten med en stor kommun. Var rädd om småskalighet närhet och lokala beslutsfattare som rör om i närmaste grytan.

Gävle å Gävle å Gävle

Fler rattfulla kommer undan i pandemin. Detta kan man läsa på SVT Text. Man har även intervjuat stf chef för tullkriminalen i Sverige som talar om att, inga stickprov görs längre. Jaha, det är ju bara att supa till och ta bilen. Även om stickproven upphört, borde det vara straffbart av SVT Text och stf chef för tullkriminalen att skriva om det.

Fridde

Tack till de två positiva insändarna om Klockgjutarparken. Var är alla som påstod att alla träd skulle huggas ner och hela parken förstöras. Nu ser vi hur bra det blev.

HStr

Min cykel är två år gammal och har stått i källaren N Kungsgatan. Nu är den vandaliserad igen, kedjan avklippt med mera. Vill nån köpa oanvänd hjälm samt en Sjösala cykel. Jag har ledsnat.

v.j

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare