Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Kort sagt om mjölk, plastkassar, hastighetskameror, Postnord och vargar

Vem vill använda mjölk levererad av Arla efter att ha sett vad som sker med djurbesättningen på gården Hälsingland? Vi har en tjänsteman på länsstyrelsen med beslutsångest, en trött åklagare, LRF och Arla som inte vill bemöta eller ens se filmen och inte minst en lantbrukare och som borde haft djurförbud för länge sen.

Pa Skeppsbron

Hör du till dem som blir förbannad på att priset för plastkassar kommer att höjas med ungefär det dubbla? Ta då i begrundande att många länder har förbjudit plastkassar. Även städer. I Kenya ger tillverkning, försäljning eller användning böter på 38 000 dollar eller fyra års fängelse. Rwanda förbjöd kassar 2008. 60 länder har förbjudit eller inskränkt användande av plast i olika former. Så vad är då en höjning till cirka sju kr?

Höjt pris ett nödvändigt ont eller möjlighet?

Reaktion på Rasmus Brixemarkers insändare: Vore det inte ide att sätta upp hastighetskameror vid Gävle central? Gränsen går ju vid 7 km/tim. Där kunde man få in pengar. Ju lägre hastighetsgräns, desto fortare kör folk. Kameror på 30- och 50-sträckor kunde nog inbringa en hel del.

Helena

Postnord måste nog se över sin egen kostym. De har troligtvis fler administrativa pappersvändare och ickeproducerande mellanchefer än faktisk produktionspersonal. Där ligger grundproblemet. Halvera mängden administrativa tjänster och ta bort mellanchefer som inget tillför mer än kostnader och börja arbeta om dagarna så ska ni se att det löser sig.

DDT

Med anledning av Peter Nordebos debattartikel i GD finns orsak att påminna om att den varg som under de senaste två åren haft sina jaktmarker inom Hofors tätort. Att den inte blivit föremål för skyddsjakt är uppseendeväckande. Vargen visar inte någon större rädsla för människor vilket styrks av åtskilliga observationer som lagts ut på sociala medier. Den här vargen har ett avvikande beteende och man kan bara påminna om den så kallade "Gysingevargen" som efter att ha levt bland människor sedan dödade flera barn. Det var visserligen länge sedan det kan hända igen. Vi ber kommunen och länstyrelsen fatta nödvändiga beslut för skyddsjakt så inte en treåring som leker på gårdstunet får betala för myndigheters oförmåga.

Alf Andersson

Håller med lassE om konstfryst skridskobana i Hagaström. Hörde en intervju med en miljöpartist och på frågan om det inom fem år kommer att byggas någon bana svarade hon nej. Hon hade lika gärna kunnat svara att det kommer aldrig att bli något bygge. Hon tyckte att man kunde åka till andra ställen där det fanns anläggningar. Hur rimmar det med det miljöpartistiska tänkandet? Har man i valrörelse lovat att det ska byggas en bana då ska man hålla det. Man kan ju senarelägga bygget av ett nytt bibliotek. En politiker ville bygga isbana vid Rådhuset för några år sedan, tur att det inte blev av. Det finns inte så många ställen där allmänheten kan åka utan klubba. Det skulle vara möjligt om Hagaström fick sin bana.

Fingal

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare