Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Kort sagt om moderater, grön budget, Jimmie Åkesson med mera

"Lever jag i Nordkorea?" undrar Lasse Ekstrand i sin insändare "De medelmåttiga politikernas demokratur" (14/9). Nej, det gör du inte. För om så hade varit fallet, hade du nog inte bara kunnat strunta i att använda dig av din rösträtt, eftersom valdeltagande där såvitt jag vet är obligatoriskt. Och inte heller hade du lätt som en plätt kunnat lufta dina kritiska tankar och åsikter om de styrande och få dina insändare om detta ditt missnöje publicerade, är jag rädd. Om nu detta kan vara till någon tröst.

EIF

Det är inte bara Ulf Kristersson som visar dålig respekt. På Gävleborgsbänken sitter Lars Beckman. När han har haft sina så kallade inlägg i plenisalen och han blir besvarad, då sitter karln och skriver. Antagligen på Instagram eller Facebook och vill visa sina följare hur duktig han har varit. För övrigt så var det fler riksdagsledamöter som satt och stirrade i sina telefoner under riksdagens högtidliga öppnande. Sådant ofog måste talmannen sätta stopp för.

Medborgare

Regeringen satsar på en grön budget. Jaha! Och vad står ordet grön för? Jo, gröngöling, grön som en loser, grönt är oprövat och osäkert precis som vårt miljöparti. Hur kan Socialdemokraterna satsa på ett samarbete med MP? Förmodligen för att de inte räknar att bli kvar vid makten efter kommande val.

lassE

Nu är det väl dags för nyval. Vi kan inte ha ett fyra procents-parti som styr Sverige. Hur länge ska Socialdemokraterna låta detta ske? Nu senast migrationskommitténs förslag på ny lag. I intervjun med Morgan Johansson fick vi svaret "jaså" om vad som ska skickas ut på remiss. Nu ska MP få bestämma hur utskicket av remissen ska se ut. Det är ju skandal. Och sedan kommer Preemfrågan. Där blir det väl troligt att MP får bestämma igen

Stiganders

Jag förstår mig inte på dessa hundägare och bilister. Är ute och jobbar om dagarna och ser hur mycket som helst. Det kommer bilar där chauffören sitter med mobilen i handen eller så ser man en massa hundlort som ligger på gräsmattor som vi klipper och det är inte kul. Det är bara att ta upp lorten efter er hund annars tycker jag ni kan göra er av med den. För ni är inga riktiga djurvänner som låter lorten ligga. Vad gäller er bilförare så stoppa ner mobilen i fickan för vi som rör oss efter vägkanterna ibland vill gärna ha livet i behåll.

Bara acceptera och tänk framåt

Fluorvalla till skidor ska ju förbjudas men att skölja munnen med fluor går bra. Är det samma sort?

Stickan

Jag har en fråga till Per-Olof Erickson eller Ove Lennström: Var häckar tornseglarna nu för tiden? Alla gamla tegeltak rivs ett efter ett. De nya tegeltaken tror jag inte passar och absolut inte plåttak. Kan dessa fåglar häcka någon annanstans?

Undrar vetgirig

Jimmie Åkesson, SD, vill bli justitieminister i en regering med M och KD. Stöveltramp någon? Alla med "fel" på något vis enligt SD bör ju i så fall passa sig. Såväl etniska som "icke svenskar". Värderingar som beskrivs i principprogrammet som föreligger före partiprogrammet, är farligt ute. Och ni med foliehattar som skulle lägga röster på detta är "nyttiga idioter" som tror det blir lysande. Ja, men inte för er. Ni kommer nog säga " nte trodde jag det skulle bli så" om det nu blir regering med Åkesson som minister. Då är det lite sent för den frågan.

Å.A.

Tidigare läste vi om Bilal som fick miljoner i kommunalt stöd trots islamistiska kopplingar. De har dock, tack och lov, fått lägga ned. Återigen läser vi om en skola som får miljoner i stöd trots kopplingar till islamism. Ska våra skattepengar verkligen gå till det? När ska Sverige sluta våra naivt? När ska politikerna vakna? Vi har också friskolan i Andersberg där man inte lever upp till skolkraven och har fått kritik från Skolinspektionen. Trots det har de tagit ut miljoner i vinst. Nu är det dags att förstatliga skolan!

Fundersam

Ja du, Magnus Höijer, jag läste i senaste Kommunalarbetaren att du tycker att det orsakar bryderier när det kommer olika instruktioner angående användandet av engångsvisir. Då ska du veta att så har vi "på golvet" det mest hela tiden. Chefer som avlöser varandra på löpande band och ingen ger samma instruktioner. Det som gällde nyss är plötsligt helt fel. Förvirring och bryderier där också. Och när det sen inte blir bra i slutändan så är det vi längst ner i hierarkin som får bära hundhuvudet. Tråkigt men sant.

Stressad uska

Svar till "Förbannad hyresgäst": Dina funderingar att förbjuda rökningen på balkonger är helt och hållet dumma. Låt folket att leva! Balkongen är för många i Sverige Kanarieöarna.

Vänliga hälsningar

Sten

Svar till "Tack och hejdå!": Och jag vägrar att heja. Jag svarar inte ens om någon främmande hälsar. Det är ett fritt land.

Larz Gustafsson, Gävle

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare