Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Kort sagt om mopedbilar, datumparkering, klimatet och 70+

Angående alla insändare om mopedbilar: Det slår mig hur busig ungdomen blivit – eller kanske hellre hur väl vi äldre glömt (läs förträngt) vår egen (busiga?) ungdom.

JWH 60+

Jag blir så trött. Nu har datumparkeringen kommit igång igen. Jag kommer ofta hem sent och får leta länge efter en ledig plats på rätt sida. Men morgon efter morgon kommer jag ut och ser bilar på fel sida som uppenbart har stått där hela natten. Men ingen p-bot att skåda. Frustrerande när de flesta försöker att göra rätt för sig. Är det sån brist på personal eller bör rutinerna ses över? Tacksam för svar.

JH

Så Gävles gymhallar har 70+-paus? Tråkigt att man inte förstår bättre, det är inte 70+ som är smittorisken det är 70+ som tar risken om man inte skyddar sig. Och vi är fullständigt klara över vad vi behöver göra. Men barn och unga vuxna, visar ni hänsyn? Inte så mycket som ni skulle behöva i alla fall.

70+

Till Klimatintresserad miljövän: I din insändare påstår du att den "naturliga avgasningen" från hav och land ger en koldioxidhalt på cirka 400 miljondelar (ppm). Vilka naturliga orsaker är det i så fall som förklarar att den stiger så snabbt? Går vi tillbaks bara 20 år till år 2000 var den lägre än 380 ppm, 1980 var den lägre än 340 ppm, 1960 var den lägre än 320 ppm. Alltså en 25-procentig ökning under denna korta tid.

Mats

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare