Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Kort sagt om mopeder, klimatet, facket med mera

Kan inte polisen åtgärda alla som kör mopeder, vespor etcetera på trottoarer och cykelbanor? De ska väl hålla sig på gatorna? De använder trottoarer och cykelbanor som genvägar, de kör runt kvarter och torg. Särskilt firmorna som levererar mat. Snart händer det en olycka, sanna mina ord.

Gående

Svar till Valentin: Så har moder jord fungerat i årmiljoner. Inget konstigt alls.

DDT

Svar till Valentin: Har aldrig mött någon klimatförnekare. Däremot finns det några som tror att klimatförändringar är en naturlig del i jordens historia och andra som tror att människan styr klimatet. Frågan är bara hur vi i så fall fixade den senaste istiden och sedan fick isen att smälta. När glaciären Landbren i Norge nu drar sig tillbaka så kommer det fram en vikingaby som dateras till 900-talet. Det har alltså varit minst lika varmt tidigare utan att vi människor släppte ut lite koldioxid. Är det normalt att något av det ”Valentin” räknar upp är oförändrat över tid?

Klimatintresserad miljövän

Hej Larz Gustafsson. Du har helt rätt i att vi lever i ett fritt land. Du kan skriva och tycka vad du vill. Det är det enda du har rätt i. Jag har aldrig läst någon glad och positiv insändare från dig. Det måste vara jobbigt att ständigt tala om för folk vad du tycker och det är därför jag skriver dessa rader. Jag tror nämligen att det är så att inte många bryr sig vad du tycker. Jag förstår att du kommer att svara att du aldrig kommer att sluta att skriva och det får ju du göra för vi lever ju i ett fritt land.

S P

Facket, ett skämt! En av facket viktigaste uppgifter är att ta tillvara medlemmens intresse och då avser jag speciellt när företaget hävdar arbetsbrist. Här säger företaget upp hela produktionspersonalen (fyra personer) varav man gör om två tjänster och återanställer två. Och man frångår LAS. Vad gör facket? Jo man tar förstås minsta motståndets lag och går på arbetsgivarens linje. Jag har varit med i Unionen i cirka 25 år, hade det varit lite mera stake i förhandlaren så skulle det ha gynnat medlemmen bättre. Jag ger inte mycket för LAS och Unionen.

Besviken och arbetslös

Svar till "Undrar vetgirig": Jag är ekolog med förkärlek för mykologi och kan inte ge annat svar på din fråga än de du hittar i fågellitteraturen. Vi har en förnämlig lokal ornitologisk förening, Gävle Fågelklubb, som kan ge dig aktuell information, och även upplysa om tornseglarens lokala status.

Ove Lennström

Gnuggar mig i ögonen. Skakar på huvudet. Uppmanar mig själv: Vakna! Det är en mardröm. Bara i Nordkorea kan det finnas sådana undersåtar som pseudonymen "EIF". Tack och lov bor jag i demokratins Sverige med yttrandefrihet och myndiga medborgare som inte behöver gömma sig bakom pseudonymer.

Lasse Ekstrand

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare