Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Kort sagt om nedskräpning, invandring, klimatet, vindkraft och kläder

Vad har man bakom pannbenet när man gör så här? Du som gjort detta, plocka upp det och lämna in det gratis på återvinningen på Kryddstigen! Hur kan man göra så här i vår fina natur och bland annat slänga ett akvarium? Glas kan ställa till stora skador på djuren. Men men, så långt tänkte förstås inte du. De här prylarna ligger cirka 1,5 km in efter grusvägen som går upp förbi vattentornet i Sätra. Gör om och gör rätt.

Djur- och naturälskare

Replik till Emanuel Hort: Din och dina gelikars tycka synd om-syn på invandrare är förödande för Sveriges säkerhet. De har valt att ta sig till vårt land och att Sverige ska bli deras nya hemland. Därför gäller lagar, förordningar, värderingar och liknande lika mycket för dem som för dig och mig. De har kommit till ett land som är fritt och demokratiskt. Det är inte synd om dem längre. Jag får den uppfattningen att väldigt många väljer Sverige av ekonomiska, i övrigt vill de fortsätta med sina gamla invanda vanor och värderingar.

lassE

Svar till signaturen "Känner du till ordet skäms?": Jag brukar inte kommentera andras inlägg men tyckte att detta var en bra kommentar. Greta är en klok och lysande förebild för alla människor oavsett ålder.

Vi har alla ett klimatansvar

Svar till två riktigt bra insändare om vindkraften: Något jag verkligen håller med signaturen ELLES om är frågan om kostnaderna för rivning och återställande av naturen. Ser aldrig i debatten några redovisningar av dom kostnaderna och i rimlighetens namn så måste väl pengar till det sättas av från början annars kommer ju garanterat skattebetalarna få ta den kostnaden.

Tommy

Håller helt med signaturen "Inga fula vindgeneratorer"! Bra skrivet!

O S

Svar till Kukkamariia Valtola Sjöberg: Bra skrivet om förintelsen. Jag vill bara lägga till att det pågår dödande i dag som fortfarande går att stoppa, till exempel kristna i andra delar av världen och vita bönder i Sydafrika.

AR

Åsynen av en ung flicka iklädd shorts och topp i livsmedelsaffären fick mig osökt att tänka på busschauffören som avvisade en kvinna från bussen iklädd beskriven klädsel. Hijab är också en tilltalande klädsel under förutsättning att den är självvald. I skärningspunkten mellan teologi och feminism tycks existensen ha mindre betydelse än könet. Därför är Larz Gustafssons berömmande ord om anständigt klädda kvinnor "dunkelt såsom i en spegel" då han uppmanar oss andra att inte gömma oss i kvinnlig retorik.

Zakrajo Topelio

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare