Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Kort sagt om Nobelfesten, vintercyklister och åldrande

Vi får tacka Nobelstiftelsen för att Jimmie Åkesson, SD, inte var välkommen på Nobelfesten tillsammans med representanter för Kina, andra kommunister och andra representanter för diktaturer. Detta beteende ökade Åkessons popularitet med flera procent. Begriper inte Nobelstiftelsen det?

Tack, vi ser fram emot maktskiftet

Det finns alternativ till dubbdäck och muff för cyklister: Att inte fara fram efter cykelvägarna som fartdårar. Då behövs inga dubbdäck. Tidigare cyklade man utan dubbdäck. Tog tid på sig. Steg av cykeln och ledde den när det behövdes. Ta till exempel Larry Forsberg. Jag har sett honom cykla året runt. Med den cykel han använder far man inte fram som en virvelvind efter våra cykelvägar. Jag har själv cyklat mycket även på vintern utan att fara fram som en dåre. Har inte varit nära en besvärlig incident. Lösningen till ett säkert cyklande är vanligt bondförnuft.

lassE

Torsdag morgon 5/12 satte jag teet i vrångstrupen, när jag läste rubriken och artikeln om äldre i GD. Irritationen kände jag av hela arbetsdagen. Jag är 70 år och arbetar fortfarande och har bidragit till kommunens välfärd och utveckling sen 1975. Att låta påskina att jag och andra 40-talister är skyldiga till den dåliga ekonomin i kommunen är en makalös fräckhet av ansvariga politiker. Vi äldre ska lyftas fram för våra insatser under ett långt arbetsliv, inte skuldbeläggas för att vi blir äldre. Politiker verkar bli tagna på sängen över ett sen länge känt faktum, att vi är många födda på 40-talet. Det känns som en hög grad av inkompetens.

AV

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare