Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Kort sagt om pandemin, blodgivning, snöröjning med mera

Inkonsekvent, ja, nog är det så! På restauranger får man inte stå vid bardisken, endast bordsservering gäller. På biblioteken, där får du inte sitta utan måste stå och läsa tidningar... Är smittspridningen större där? Inte tror jag att sex-åtta stolar med stort mellanrum skadar. Det finns gott om plats både på stan och Sätra där jag läser.

Stadsflanör med läshunger

Såg att regionen informerar sin personal att de får lämna blod på arbetstid och hur man genom att lämna blod en gång kan rädda upp till fyra personer. Min fundering är hur regionen ställer sig till blod från homosexuella män. Bedömer ni oss på samma villkor som heterosexuella?

Bög

Instämmer helt med "Cyklist året om". Snöröjningen torsdag och fredag 21-22 januari på Parkvägens cykelbanor var också obefintlig. Det var kaos på trånga, moddiga cykelbanor före kl 8 på morgonen. Detta var dagar då röjningen inte fanns där när den behövdes som bäst. Varför?

Cykelstad året om?

Om man väljer att gå i en friskola får väl föräldrarna ta det ansvaret och se till att skjutsa och hämta. Eller bo närmare skolan. Eller så får friskolan ta skolpengen och se till att ordna skjuts, svårare än då är det inte... Skattemedlen ska ej subventionera vinstdrivande friskolor. Frågor på det? Näh, tänkte väl det!

Gavlebo

Svar till Larz Gustafsson: Nu var det inte så att jag sa åt "Bambi på hal is" att flytta till Spanien. Utan jag gav två stycken snälla tips eftersom antagligen Bambi inte gillar när det är för mycket snö heller. Det var inte menat att det skulle bli en debatt utan var riktat svar till Bambi. Men du, Larz, lägger dig i det mesta. Jag står fortfarande fast vid att det är för mycket gnäll i Gävle på snöröjningen. Har röjt snö själv i många år och vet hur många duktiga (icke) snöröjare med stark vilja att klaga på snöhjältarna det finns. Sluta gnälla!

Thomas Hellström

Svar till Ingenjör’n: Ett allvarligt personangrepp. Varför tar du inte sådant med mig direkt, mellan fyra ögon, i stället för att torgföra det på detta sätt? Troligen för att du är feg.

Larz Gustafsson, Gävle

Hur svårt kan det vara att förstå att SHL måste stängas i år? Det finns ingen som helst rättvisa när lag som Malmö och Brynäs får spelschemat flyttat till slutet av serien. Då kan man spela på de andra lagens placeringar. Man kan heller inte slänga in matcherna i ett spikat spelschema, det blir inte heller bra. Nej stäng ligan och flytta upp två lag från hockeyallsvenskan. Alla lag i SHL får vara med och betala dessa två. Det blir runt sex miljoner per klubb. Bättre detta än att förlora 60 miljoner för den som åker ur.

SHL

Jag brukar slötitta på riksdagens frågestunder i Forum/TV2 lite då och då. Jag kan inte låta bli att fascineras över att talarna, som står och talar inför ett fåtal. De flesta stolarna gapar ju tomma! Alltför många talare, ministrar inte minst, står och läser innantill utan att ens lyfta blicken! Texten verkar vara något som någon annat har skrivit. Behöver vi verkligen så många som 349 riksdagsledamöter?

Thomas Montgomery

Nu verkar det ha gått storpolitik i leveranserna av covidvaccinet från det svenskbrittiska bolaget Astra Zeneca. Jag misstänker att britterna vill markera fördelen och visa omvärlden smidigheten med att de lämnat EU. Jag har inte hört att britterna har några problem med vaccineringen. De verkar gilla den uppkomna situationen.

Konspirationsteoretikern

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare