Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Kort sagt om Parkster, 56:an och svenska folket

Jag är 17 år och kan helt plötsligt inte betala parkering längre. Det har fungerat toppen ända fram till den 9 mars när kommunen bytte från Easypark till Parkster. Problemet är att du måste vara minst 18 år gammal för att skapa ett konto hos Parkster. Jag vet inte om jag är ensam med den här åsikten men jag vill inte betala böter varje dag. Ska jag ta det här som att det är gratis att parkera mopedbilar/A-traktorer?

Missnöjd Gävlebo

Svar till arbetspendlare på 56:an: Det är ju bara att svänga in på första bästa busshållplats och släppa förbi den jäktade lastbilsföraren. Om ni använt GPS någon gång så kan ni konstatera att en personbils hastighetsmätare vid 80 km/tim oftast visar cirka fem procent för låg hastighet. Min erfarenhet är att tyngre fordons mätare är mera rättvisande. Tänk på det nästa gång ni leker stoppkloss.

Segf

Svar till Lena M-J: Du skriver: ”Att underteckna med orden svenska folket inkluderar oss alla.” Visst är det så, om man ser det bokstavligen. Men politiker brukar vanligtvis uttala sig bildligt och då får det en annan betydelse. Om du blir upprörd av Åkessons formulering, så förstår jag inte varför du själv skriver på samma sätt. Du skriver nämligen ”Alla länder i EU måste hjälpas åt att ta emot och fördela flyktingar på ett lämpligt sätt, det tror jag vi är överens om.” Den enda skillnaden gentemot Åkessons ordval är, att du inte bara inkluderar samtliga invånare i Sverige utan även samtliga invånare i EU.

Scientiae fundamento

Läser om de som är så nöjda med sina elbilar. Skulle tro att nöjdheten sitter i att man fått en skatterabatt upp emot 60000 kronor. Nöjd att man ibland får tanka billigt. Nöjd med att man slipper betala vägtrafikskatt. Vi andra skattebetalare är inte nöjda med det. För ni tar emot skattemedel som behövs mycket bättre till välfärden. Ni sliter på våra vägar och slitaget smutsar även ner miljömässigt.

lassE

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare