Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Kort sagt om påsk, studenter, trafik och corona

Kung Carl XVI Gustaf 4/4: ”Snart kommer påsken och oavsett om vi firar den eller inte, tror jag att vi alla kan ta till oss dess budskap: Vandringen är lång och mödosam. Men i slutet segrar ljuset över mörkret, och vi kan åter känna hopp.”

Alla kan be. Låt oss tillsammans be för Hofors och vår värld i denna tuffa tid. Låt oss ta hand om varandra och bära varandras bördor.

”Kom till mig alla ni som är tyngda av bördor. Jag ska skänka er vila.” Jesus Kristus (Matteus 11:28)

Kyrkorna i Hofors

Karin Rosén

pastor och föreståndare

Daniel Rosén

evangelist

Eskil Selander

kyrkoherde

Kommentar till 20-årige studenten som inte firar (8/4): Jag håller med dig. För att ta ned dagens gymnasieelever på jorden angående studentexamen så avskaffades "studentexamen" 1968 och ersattes av "gymnasieexamen" Mellan 1878 och 1905 så kallades det för "mogenhetsexamen". En sådan examen skulle införas i dag men då skulle inte många elever klara sig, Å andra sidan så skulle de slippa att köpa den vita skärmmössan för dyra pengar. I dag kan vem som helst springa utför trapporna och skrika "Jag har tagit studenten, fy fan vad jag är bra" och vifta med mössan.

Självlärd

Du i den röda Toyotan som passerade Höjersdalsrondellen den 8/4 cirka 18.15 in mot Höjersdal. På några millisekunder lyckades du bryta mot tre trafikregler: Här är det 30 km/tim, vilket jag bedömer du vida överskred. Jag hade varit först in i rondellen och i och med det hade företräde men måste tvärbromsa då jag förstod att du inte skulle hinna bromsa. Du uppfattade inte situationen eftersom mobilen satt klistrad vid örat. Jag är så trött på alla som anser sig ha rätten att trots 30-gränsen i Höjersdal. Skärp er, vi har barn som ska korsa på flera ställen. Och till kommunen: Flytta ut rondellen till Skogmursvägen.

Bjorsa

Naiva människor har man väl hört talas om men man undra om vissa inte har talas om covid-19. Hämtar lunchlåda på lokala restaurangen och möter väldigt många äldre människor (+70 minst) på tio minuter. Hur många rör det sig inte om på en dag? Ett gäng kommer med rollator och man undra om all info verkligen har gått fram till dem. Ni ska inte vara ute och äta lunch, inte gå runt i affärer på Nian, inte sitta uppe i varandra på bänkarna Har ni inte fattat det? Ni har missförstått det hela med att det är okej att ta en promenad, det gäller inte bland massa andra människor och inte inne på affärer.

Tänk till!

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare