Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Kort sagt om poliser, klimatet, påminnelser med mera

Annons

Nu när regeringen äntligen insett att vi behöver fler poliser och har bestämt att det ska till 10 000 nya. Kanske även Gävle kan få del av dess så att de kan satsa cirka en timme i veckan på att kolla cyklister utan lysen och reflexer som far fram i mörkret och även på gångbanor och på övergångsställen för gående. Det är stora risker för olyckor.

Stiganders

Svar till Ingela Bollgren Hjertqvist: Det behövs ingen klimatomställning. Koldioxiden gör stor nytta, den är livets gas, nödvändig för fotosyntesen och allt liv på jorden. Sänk skatten på bensin rejält så folk kan bo och pendla som de vill.

Sansad

Signaturen lassE har rätt när han skriver "Vad jag påstår är att du och våra beslutande politiker inte har en susning om batteribilarnas förträfflighet. Det kan komma nya rön inom en snar framtid". Helt korrekt lassE, redan nu har tryckluftsdrivna bilar börjat byggas. Se https://zeropollutionmotors.us/

LL

Jag har just på telefonen fått en påminnelse från vårdcentralen om tid för ett läkarbesök på måndag. Det är en bra service som jag uppskattar. Men varför i alla glödheta är meddelandet rubricerat ”eReminder”? Det handlar ju ur min och avsändarens synvinkel om en trivial påminnelse. Att den skickas med digital teknik behöver jag inte särskilt påminnas om med ett löjligt inledande ”e” eftersom meddelandet skickas till mobilen. Inte heller förstår jag varför offentlig förvaltning använder engelska ordet reminder när det finns ett svenskt ord – påminnelse – som full ut täcker vad det handlar om.

Per-Anders Karlgren

Jag är stolt över att jag sparar pengar åt svenska staten. Jag slår mig själv på bröstet på min "enpattade" sida att jag spar pengar i och med min utförsäkring och indragna sjukpenning. Ni är duktiga på Försäkringskassan att göra livet till ett surt helvete för oss sjuka som inte får vara det. Tack!

Anneli

När Trump blev presidentkandidat i USA tyckte jag att det var väldigt skumt och ynkligt att de inte hade hittat en bättre kandidat åt sig bland 300 miljoner människor i landet än denna pajas. Vi hittade till och med fyra kandidater att regera landet bland bara tio miljoner människor. Detta måste vara helt unikt i världen. Finns det ett enda annat land som regeras av fyra partier samtidigt? Vi är bäst i världen även här som i så mycket annat. Våra äldre sa redan för länge sedan ”Ju fler kockar, desto sämre soppa.”

Anja

Nu är det dags att införa undantagstillstånd i områden där kriminella gäng hotar allmänheten. Det innebär temporära rättsliga tillstånd när statsmakten tillfälligtvis ger sig själv utökade befogenheter för att ta kontroll över svåra eller farliga inhemska nödlägen.

Nu räcker det

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare