Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Kort sagt om politik, corona med mera

Hur länge ska få se ut som det gör uppe vid Gävle Bro utan att nån från kommun, polis eller annan myndighet vågar sätta ner foten? Det ser ju nåt så för jävligt ut där med skräp, bråte, ett 30-tal bilvrak och använt toalettpapper fladdrande över parkeringen.

Easy

Hur kan det komma sig att Socialdemokraterna, landets största parti, har blivit ett stödparti åt våra småpartier? Det gäller på riksplanet såväl som lokalt. Vad har deras politiker för ryggrad? Det känns så meningslöst att ha givit dem sin röst. Nu får man skämmas hela tiden när viktiga frågor ska avgöras.

lassE

Håller fullständigt med signaturen "F. d. regionanställd, nu pensionär". Dessutom har ett flertal av dessa chefer och HR-personer en vårdutbildning och skulle därmed kunna gå in och vara solidarisk med den vårdpersonal som går på knäna nu i coronatider och som dessutom riskerar att inte kunna få ut välbehövlig semester under sommaren. Samma gäller för övrigt även i våra kommuner.

Snart f.d. regionanställd och pensionär

Jag tycker att det är mycket ansvarslöst av den socialdemokratiska regeringen och hovet att inte redovisa alla anslagsutbetalningar sedan 1889 när partiet bildades och inte bara en mandatperiod. Man kan även ifrågasätta nationaldagen och firandet av Gustav Vasas högerextrema uppbyggnad av nationen och skattetryck, med avrättning av Nils Dacke med bondeuppror.

VJ.

Åkte förbi Valbo köpis på lördagen.

Jag fick en orolig känsla i magen.

Tusen bilar,har ingen någon koll.

Fyra gånger så många som när Gefle spelar boll.

Två meters avstånd, högst femtio personer.

Vad håller ni på med? Dåliga fasoner!

Det är inte över, svårt att fatta?

Åk hem igen det skulle vården uppskatta.

Kekke

Svar till "Missnöjd kund": Stackars dig, du verkar jobba 7 dagar i veckan 11-18 om du inte har möjlighet att handla då. Men du är väl som dom flesta andra och tänker bara på själv. Så vitt jag vet jobbar många hemma i dag, eller 7-16 om man inte har skiftjobb, men den tiden sitter du väl hemma och tycker synd om dig själv. Skippa facebook och instagram några minuter så hinner du säkert handla när butiken har öppet.

Urban

Svar till Birgitta: Håller med om bussar. Därför åker jag naturligtvis inte buss när det finns cykel. Det är inte långt att cykla mellan Gävle och Valbo heller. Dessutom får man gratis motion.

Aldrig buss

Angående de höga dödstalen på grund av corona, särskilt på äldreboenden, uppstår frågan om detta kan bero på den spridning vi har i Sverige av så många olika vårdinrättningar, drivna av privata aktörer och kommunala. Om vi haft inrättningar drivna av enbart kommun eller stat hade troligen åtgärder kunnat insättas snabbare och utan hänsyn till kostnaderna för att hindra smittspridningen.

90-plussare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare