Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Kort sagt om politik, elbilar, trygghet, Drottninggatan samt Bali och Bildt

Centern och Liberalerna vill gärna vara med och påverka den rödgröna regeringen som måste ha stöd för att regera, men de vill inte hålla politiska tal på sommaren. Av vilken orsak? 2020 förväntar jag mig att era partiledare håller politiska tal om det politiska läget, som oppositionen, med undantag av KD, gör. Det är fel att åka snålskjuts på en minoritetsregering för att säga sig vara med och styra politiken i Sverige.

Catarina Meurling

Vi behöver ej bygga elbilar, vi har redan bilar som kan modifieras till vätgasdrift som är miljövänligt. Vi kan till exempel tillverka vätgas av koldioxid från pappersbrukets skorsten. Man tillsätter två komponenter så har vi vätgas till bilarna och ingen koldioxid släpps ut.

Nabo

Renoveringen av Drottninggatan: Hoppas att man byter ut den ojämna stenläggningen mellan järnvägsstationen och busshållplatserna i centrum mot något slätare material så att det går att dra sin resväska utan att hjulen går sönder! Det transporteras resväskor på Drottninggatan varje dag.

Resenär

Vissa partier, främst M och KD, ropar ständigt efter att återupprätta tryggheten för svenska folket. Men hur ska det gå till? Jo med fler poliser och ökad kameraövervakning. Ska polisen punktmarkera alla misstänkta våldtäktsmän, alla misstänkta skjutglada pojkar, alla som misstänks ha bomber på sig? Mitt drastiska förslag är att införa utegångsförbud för alla under 18 år efter klockan 22, för då ska dessa vara hemma och blåsa av hinnan på vällingen och lägga sig.

F. d. polis

Svar till "Före detta medlem i Moderaterna": Om du kan räkna upp några utrikespolitiska skeenden där Carl Bildt har haft rätt så sticker du hål på kritiken från Hanif Bali. Det skulle också kunna vara så att Bali kom väldigt nära sanningen när han kritiserade Bildt och att det var därför det var så oerhört känsligt. Bildt är som en symbol för förnyelsen av Moderaterna och det skulle vara intressant om det visade sig att han hade fel i det mesta.

Bud

Vi har alldeles för få kraftfulla politiker i Sverige. De flesta är fega och opålitliga. Ta till exempel deras uttalanden om att i Sverige ska svenska värderingar gälla. Har det hänt något på den fronten hittills? När detta ställs på sin spets så försvarar de sig med att i Sverige har vi religionsfrihet. Nu är det så att det handlar inte om religiösa värderingar. Det handlar om människors förtryck av sina egna landsmän och kvinnor. Så nu vet ni det. Sluta med att vända kappan efter vinden kära politiker.

lassE

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare