Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Insändare: Kort sagt om politiker, "IS-barn", jämställdhet, trafik i påsk, sandupptagning, skolan, klimater och vägunderhåll

Annons

Det var en mycket klok insändare av Björn Frankson om politikernas tidigare historia. Tänk om inte minst partiledarna levde efter detta. Och inte minst borde de erkänna vad politiker står för i dag och inte vad deras företrädare stod för tidigare. Tack Björn.

Olle Ljungbeck, Gävle

Danmark tar inte hem några "IS-barn". Vi bör absolut följa deras exempel. Barnen ska stanna med sina föräldrar. Helt föräldralösa barn kan vi hämta, om anhöriga säkert saknas.

Humant och rättvist

En nyligen gjord undersökning bland nysvenskar visar att de är nöjda med vårt välfärdssamhälle. Och vem skulle inte vara det? De får ju ta del av välfärden utan att ha betalat en enda krona i skatt. Samtidigt är de missnöjda med jämställdheten i vårt land. De tycker vi har gått alldeles för långt. Faktum är då att det finns många länder där de skulle känna sig bättre hemma i jämställdhetshänseende.

lassE

Glad påsktrafik och tummen upp för hänsyn i trafiken. Några råd från oss i MHF:

•Ta paus, byt förare ibland

•Var schysst, använd blinkers

•Prova lite lägre hastighet

•Håll avstånd

•Kör nykter

•Skippa den osäkra omkörningen

•Låt egoismen stanna hemma

Göran Sydhage, MHF

Det är märkligt med trottoaren utanför Vasaskolan mellan Norra Slottsgatan och Ruddammsgatan. Det har varit sopat och fint nu i snart två veckor i centrum upp till Valbogatan men denna del är kvar. Vem är egentligen ansvarig för den? Är det kanske någon slags kompensation för alla dagar i vinter när det var glashalt på denna trottoar? Då fanns minsann inte ett enda gruskorn i sikte utan folk måste gå ute i gatan. Innanför staketet ligger kvistar, det ser verkligen ovårdat ut. Se snarast till att det blir städat.

Irriterad

Svar till David Melinder och Melvin Fredin: Ni börjar skolan två timmar och 20 minuter efter att många i Gävle har börjat jobba. Hur ska ni klara er när ni är färdiga i skolan och ute i arbetslivet? Tror ni att arbetsgivarna anpassar sina tider efter er? Kanske är en idé att gå och lägga sig lite tidigare på kvällarna om man är så morgontrött.

Tommy

Svar till ”Klimatintresserad miljövän”: Tack för din trevliga, kloka insändare! Visst ska vi värna vår natur och vår jord, men nu verkar vi snart vara i samma situation som när religionen till varje pris skulle införas i Sverige med alla medel. Makt går bevisligen före allt i dag. Kom också ihåg att inte alltid tro på forskningen, forskare lever ju på att forska och överdriver säkert ibland för att få nya forskningspengar.

Jan Carlsson

Det märks att vi har en socialistisk regering. Vägunderhållet på landsbygden liknar ryska landsbygdsvägar. Eller är det en taktik från MP för att vi ska åka mindre bil?

Nisse L

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare
Annons