Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Kort sagt om presentkort, corona, Sätra med mera

De som nu har jobbat eller fortfarande arbetar med coronavård, oavsett anställningsform, och själva i princip riskerar sin egen hälsa, ska naturligtvis erhålla en rejäl kompensation i form av lönepåslag. Minst 5 000 kr per månad är det minsta tänkbara, eller 250 kr extra per arbetspass. Att komma med presentkort är en ren förolämpning.

Rättvis uppskattning

Läste i en av de stora kvällstidningarna om artister som skulle få upp till 50 000 kronor i bidrag i coronatider. Nu har flera av dem gjort det ända rätta, att skänka bort bidraget eller att inte ta emot det. Bidraget hade betalats ut helt utan någon kontroll. Många av artisterna hade bolag med flera miljoner i kassan. En ros till dem som inte tar emot bidraget. Ris eller hellre en tistel till Sveriges Radio som i dessa tider inte bara spelar svensk musik. Man spelar hellre mycket utländsk musik. Det finns mycket bra svensk musik som aldrig eller väldigt sällan spelas.

Fingal

Jag har en undran: För vem är det värst? En välbetald varslad, uppsagd person som har levt och har/haft ett fantastiskt bra liv måste ”leva” på A-kassa på grund av coronapandemin. Stackare. Eller långtidsarbetslös, bröstcancerdrabbad (bortopererade bröst) med indragen sjukpenning och mellan Arbetsförmedlingen och Försäkringskassans olika regler...

Stupstocken

Jag gillar Jula som butik och deras produkter, men butiken i dessa pandemin tider är under all kritik. Avståndsregeln är glömd. Man får försöka att kryssa sig fram i dessa smala gränder. Synd på en bra butik. Gör om och gör rätt.

Lars-Göran Kullin

Svar till Per Anders Karlgren: Så bra att det finns hur mycket vatten som helst i Dalälven. Då kan poolägarna göra som jag skrev, pumpa upp vatten ur älven och fylla sina pooler med det och betala vad kostar med frakt. Gör det nu, vi kan inte vänta. Lite skitigt älvvatten får de väl tåla.

Vattendrickare

Svar till Gävle kommun om Sätra C: Jag har i två år skickat foton och mejl på hur det ser ut vid Tickselbäcken mellan Sporthallen och Treffen, senast den 11/6 i år KC62110 (CW 58262) men ej fått svar på om och när det ska åtgärdas. I fjol fick jag veta efter att jag påmint kommunen om tillståndet att en entreprenör var kontaktad, men inget hände då. Pågående projekt? Liknar mer ett stillastående sådant...

Torbjörn B

Walk of Fame: Jag förutsätter att dessa kommer att skifta genom kommande år. Ingen vet vilka dessa var om 50 år så fokusera på levande personer. 17 namn hittar ni säkert sen kan kommande generationer byta. Många känner i dag inte ens de avlidna som finns med i denna utsmyckning utan måste googla och den yngre generationen är inte särskilt intresserad av historia. Vi är många som gärna sett Furmurs-John, Timmerman och Karlsson på Tippen, kanske inte för att de lyckats så bra i livet men skänkte glädje till stadens invånare. Men jag tror att de levde det liv de ville. Törs vi?

Gubben i lådan

Ja, jag säger då det. I lilla Gävle stad med en för skattebetalarna mycket dyrbar gatstump får ci en alldeles egen Walk of Fame. Varför inte komplettera gatubilden med en unik alldeles egen Walk of Shame där vi skattebetalare får nominera våra favoriter. Jag misstänker att nomineringarna kommer att domineras av våra lokalpolitiker.

lassE

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare