Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Kort sagt om reflexer, mössa i klassrummet, fyrverkerier med mera

Årets julklapp måste vara en reflexväst. Man ser personer med barnvagnar utan reflex och de äldre bär mörka kläder och barnvagnen är svart. Helt otroligt. Då är man inte rädd om barnet. Man ser även även äldre personer som ej bär reflexer, mycket skrämmande. Inte undra på att de blir påkörda.

Nisse

Jag tycker att man borde få ha huvudbonad i klassrummet. För det första gör det en hel outfit och för det andra kan det se snyggare ut och vara bekvämare. Luggen kan vara i vägen och alla har en "bad hair day". Vissa människor tycker att det är ouppfostrat och oartigt, men det är väl bättre att ha mössa än att se ut som kaos, eller? Jag tror att jag har alla elever på min sida när jag säger att alla rektorer borde tillåta att man får ha mössa eller keps på sig i klassrummen. Elever vill ha mössa på sig för det är bekvämare och snyggare.

En tjej med kaoshår

Kommunen tog ett beslut att inte ha nyårsfyrverkeri med hänsyn till djur och miljö. Men nu har Eje Berglund sökt tillstånd för och ska bjuda på ett. De innehåller inga tungmetaller och är mycket renare än för 20-30 år sedan, säger han. Man får nästan känslan att han tycker det är bra för miljön. I röken från fyrverkerier finns det väl skadliga gaser och partiklar som är hälsovådliga att andas in? Kan någon berätta vad som kommer ut i luften?

Eva

Många oroas över ensamheten till jul. Jag tycker den digitala ensamheten är ett större problem. Den pågår året om. Då Gavlegårdarnas hyresavier till exempel inte kommer i tid på grund av deras eget misstag plus krångel vid tryckning är det bara hyresgästens skyldighet att betala. ”Det är bara att gå in på våra hemsidor…” Man har en uppfattning om att det enbart är äldre människor som använder hyresavier, men i många andra sammanhang kan de vara till hjälp, till exempel om du får hjälp av tredje person att utföra månadsutbetalningarna. Hur skall jag tänka då jag som konsument inte är ett a-barn på hantering av datorernas hemsidor?

Catarina Meurling

God jul till er alla på Arbetsförmedlingen och Försäkringskassan. Tack ännu en gång för att ni gjort mitt och många andras liv till ett surt helvete.

Anneli Svensson

Vad beror det att det är sådan nivåskillnad mellan vägbanan och brunnslocken genom Ockelbo? Man får verkligen se upp speciell om man har en släpvagn påkopplad, men det räcker gott och väl med enbart bilen. Har för mig att någon åtgärdade samma problem för något år sedan. Om det stämmer borde det väl bli backjobb på detta eller hur? Är det vägbanan som höjs eller är det brunnarna som sjunker? Är det kommunen som är huvudansvarig eller är det Trafikverket?

Undrar Ockelbobo

För någon vecka sedan ondgjorde sig representanter från Miljöpartiet över hur Fartygstrafiken smutsade ner i bland annat Gävle hamn. Vill med dessa rader göra dessa personer uppmärksamma på Svensk Sjöfartstidnings senaste nummer där det skrivs mycket om nya och äldre fartyg stora som små nu drivs av hybridteknik med motorer för batteriladdning som drivs av biogas eller naturgas. Finns till och med en bogserare som drivs av hybridteknik. Även helt elektrifierade fartyg är på gång. Vill ni inte gå till biblioteket kan ni läsa på: www.sjofartstidningen.se

F.d. stuveriarbetare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare