Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Insändare: Kort sagt om religioner, brist på vuxna, EU-valet och kränkning

Annons

Är det inte dags att överhuvudena för vår världs alla religioner sätter sig ner tillsammans och samtalar om livet i stort och inte minst skapar möjligheter för en framtida fred? Fridsamhet och salighet borde finnas bakom det spekulativa våldet som återfinns i de gamla skrifterna. Vi har en värld med massor av inbyggda splittringar mellan folken och inom vissa länder. Vi har nog av bekymmer ändå, inte minst hur vi på bästa sätt skall bevara vår jord.

Christer Pettersson

Det talas om kompetensbrist, arbetskraftsbrist med flera brister. Den stora bristen i Sverige som jag ser det i dag är vuxenbrist. Det är så mycket trams och joll kring allting så man undrar om några vuxna längre finns i Svea Rike. Skärp er och börja bete er som vuxna individer. Då menar jag alla över 18 år. I dag är 40-åringar som 15-åringar. Inte konstigt att samhället blir som det blir.

DDT

Lättja är en av de sju dödssynderna. Låter du bli att rösta i EU-valet på grund av lättja, slapphet eller likgiltighet så begår du en dödssynd. Det finns ingen ursäkt. Sedan har du ingenting att skylla på. Vill du att EU ska bestämma mer i Sverige eller inte? Rösta efter övertygelse, och huvudsaken är att du röstar. Väl mött vid valurnorna på söndag.

Karljansa

Varför kan inte partierna tala om de vill och inte tala vad andra partier ska göra? I stort sett hela valrörelsen har partierna anklagat varandra vad de gjort och inte gjort. Men det är oftast tyst om vad de själv vill. Senast tycker Björklund att Ebba Busch Thor skall läxa upp Adaktusson. S pekar bara finger åt högerpartier som de ibland benämner som extremister. Sedan har vi V och SD som egentligen vill att Sverige ska ut ur EU. Varför kan inte kandidaterna för respektive parti tala om de vill och inte bara hitta fel hos andra. Det blir mer trovärdigt. Sedan får vi väljare välja det parti som vi anser bäst och inte vad andra partier tycker är sämst

Stiganders

En man på ett LSS-boende i Sätra utsattes för kränkningar den 22/5 av en chaufför på färdtjänsten. En personal och den boende hade varit på ärenden i Sandviken. De väntade på färdtjänsten, och när den kommer sa chauffören: ”Ni får inte åka med. Han skriker och låter för mycket”.

Detta är den boendes sätt att kommunicera. Att bli avvisa en kund på väg hem från ett ärende, för att den boende låter, är helt sjukt.

Den boende förstår allt man säger, och hörde vad chauffören sa. Detta bemötande är inte okej, och ingen bör utsättas för detta.

Jasminabjorklund

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare
Annons