Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Kort sagt om röd gubbe, frukt, klimatet och Pride

Förutom att det är olagligt att gå mot röd gubbe så är det viktigt att vara ett föredöme för barn och unga som inte har de vuxnas överblick över trafiken. Skärpning vuxna och ta ert ansvar. Och läs inte i mobilen när du är ute i trafiken!

ÅT

Det verkar bli ett hyfsat fruktår även i år trots förra årets rekordskörd. I livsmedelsbutikerna lyser dock den svenska frukten med sin frånvaro. Där finns i dag endast äpplen från Nya Zeeland, Argentina, Spanien, Italien och Nederländerna. Ur miljö-och klimatsynpunkt är det självklart bättre att den inhemska frukten kommer till användning. Därför fortsätter Alternativboden Lyktan i Gävle även i år med sin fruktförmedling. Har du frukt i överflöd eller ingen frukt alls kan du kontakta Lyktan så förmedlar vi frukten gratis.

Per-Olof Erickson

Alternativboden Lyktan-ideell förening

Med anledning av de stora skogsbränder, som rasar runt vårt jordklot, så blir det ju enorma koldioxidutsläpp. Det är väl då lämpligt, att Isabella Lövin mångdubblar de svenska fordonens koldioxidskatt för att kompensera dessa utsläpp. Sverige ska ju föregå med gott exempel. Jag, den lilla människan, måste naturligtvis bära denna kostnad också. Jag går redan nu på knäna men är naturligtvis fortsättningsvis beredd att krypa fram.

Liten människa

När min mamma ville vara lite ekivok sa hon: "Ända mot ända kan ingenting hända, har någonting hänt har någon sig vänt!" De orden skickade hon gärna som telegram till brudpar. Vad skulle då min gamla mamma ha sagt om Pridefestivalen i Gävle 2019? Kanske: "Tåkke tok".

Karljansa

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare