Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Kort sagt om rökning, Jimmie Åkesson, klimatet med mera

Ja, du Sten, du tycker tydligen att det är okej att förpesta för, och förgifta dina grannar! Det är en tragisk inställning till dina medmänniskor. Rök ni som nu måste men håll er inne och förgifta inte mig tack! Lider av mina grannars rökning varje dag på sommaren. Fy fan rent ut sagt!

Förgiftad

Jimmie Åkesson såg ut som en liten skolpojke som blev avslöjad med fingrarna i syltburken när han intervjuades i Aktuellt den 15/9 om partiets ledamöter i olika politiska nämnder, alla avhopp i kommunerna, de som skriver rasistiska uttryck och anklagas för grova vapenbrott. Detta parti vill M och KD "samtala" med. Man häpnar.

Demokrat

Får man bygga busshållplats till trafikfara? Vid ångbåtsbryggan byggs en busshållplats mitt i vägen så man måste stanna om man får möte från Bönahållet och vänta på att bussen åker. Farligt vid vinterväglag. Hur har kommunens trafikplanerare tänkt?

Utvalnäsbo

Ännu en skapelse av "rätvinkelarkitekterna". Varför fortsätter man att bebygga hamnområdet som en "kåkstad"? Alderholmen ser ut ungefär som när man landar på Mumbais flygplats. En massa fyrkantiga lådor helt utan akitektonisk känsla i en salig röra. Nu ska man återigen anlita den generation arkitekter som bara hade räta vinklar i skolan och skapa än fler "kartongboenden".

DDT

Kommentar till Brännström och Eckerdahl, POSK: Genom att delta i kyrkopolitiken bidrar ni själva till att vidmakthålla densamma. För Svenska kyrkan är i och för sig loppet kört. Man har lierat sig med Babylon (Uppb. 18:4). För enskilda kan det finnas hopp. Aldrig institutionen. Kristna är inte kallade att engagera sig i partipolitik. Eller att rösta.

Larz Gustafsson, Gävle

Svar till "Valentin": Svaret är ja på alla dina frågor. Enkelt svarat så är det helt normalt att klimatförändringar påverkar jorden. Att det så klart upplevs negativt nu är för att jorden är så mycket mer tätbefolkad nu jämfört med tidigare variationer i klimatet som pågått i miljoner år på jorden. Det betyder inte att vi människor bidrar på ett negativt sätt och att vi alla behöver bidra till att bromsa dessa variationer i klimatet i stället för att öka och snabba på dem.

UJ

Ordet "hej" är en mänsklig inbjudan till vänlighet. Vill vi möta personer som ler och är glada och som säger "hej" eller vill vi mötas av personer som tittar bort? Om du skulle behöva hjälp, du kanske inte hittar dit du ska eller du har tappat telefonen och behöver ringa. Vilken person skulle du då fråga om hjälp? Den som tittar bort eller den som hejar och ser glad ut? Själv hejar jag mycket och försöker alltid se positiv ut. Jag har ofta fått en fråga som börjar med "Du som ser snäll ut skulle du..." och så vidare. Vi kan tyvärr se ett samhälle där många i stället ska se tuffa och hårda ut. Jag tycker det är tragiskt att människor känner sig kränkta av att någon hejar på dem. "Hej" är en inbjudan, en vänlighet.

Glad Gävlebo

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare