Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Kort sagt om SD:s partiprogram, återvinning, monarkin, reflexer med mera

Till signaturen Å. A: Jag har läst "förträffliga" Sverigedemokraternas partiprogram och konstaterar att det till stor del är ett luftslott för naiva drömmare. Med deras politik skulle svenskarna möjligen köpa sig lite mer tid, några fler decennier eller något halvsekel innan de ändå hamnar i minoritet i sitt eget land, jämfört med övriga sju riksdagspartiers. Kör man långsammare mot stupet än övriga trafikanter så kör man likväl mot stupet. Därför röstar jag inte på dem.

Hugin

Gävle kommun, har ni tänkt på oss gamla i Stigslund? Vi vill ha tillbaka FTI:s containrar för återvinning. Där kiosken en gång har stått (på Furumovägen) finns det plats om man tar bort gammal asfalt, grushögar med mera. Sätt av lite tid, åt Tallåsvägen till Stigslunds nya skola. Ställl bilen och gå till den av er angivna platsen för sopor. Snart är det vinter, med snö, halka och dåligt plogade trottoarer. Det känns inte bra. Gör något nu!

Tanten med krycka

Så där ja, nu är monarkins avskaffande på gång. Måndagens besked av vårt statsöverhuvud konungen, att barnbarnen inte kommer uppbära apanage för sitt framtida lyxiga liv välkomnas av oss republikaner. Detta är en delseger som måste firas. En del kungatrogna säger att konungen var smart i detta fall, som de säger jämt, men faktum var att KU kommer att begära ut de ekonomiska delarna vad gäller apanaget så konungen var så illa tvungen. Synd att han inte gick ett steg längre och tog bort apanaget för barnen också. Varför de ska ha detta ekonomiska tillskott förstår jag inte.

Republikan

Efter mitt besök på Gävle sjukhus fick jag anmodan om att betala parkeringsavgift. Har handikapptillstånd men tvingades parkera på icke anvisad handikapparkering, då alla handikapparkeringar var upptagna. Den information jag fick då jag fick mitt tillstånd var att man i nödfall kan parkera på vanlig parkering och då placera tillståndet väl synligt i vindrutan. Har jag missuppfattat den informationen?

Uven

Nu när det börjar bli mörkt tidigare och tidigare så är det viktigt att cyklister och gångare syns när de är ute på kvällen. Men är det så? Icke sa Nicke. Inga lysen eller reflexer på de flesta cyklar och många gående har inga reflexer. Borde vara lag på att alla som är ute på kvällen och i trafiken skulle ha reflexer. Det finns lag när det gäller cyklister. Men vad hjälper det när polisen inte har resurser? Förstår inte hur de tänker som är ute i svarta kläder i mörker utan reflexer och går över gator. Man tycker att de borde vara mer rädda om livet. Vad gör myndigheterna åt detta problem? Inget.

Stiganders

Egentligen, Gästrike Återvinnare, borde väl innehållet i de bruna kärlen hämtas avgiftsfritt. Eller ni till och med borde betala för avfallet. Ni hämtar och invånarna får betala för något ni gör affär med, eller hur? Ni tar betalt för råvaran till biogasanläggningen som ni sedan säljer på affärsmässiga grunder. Det är ju ingen välgörenhet det är frågan om.

Hemkompost alla dar i veckan

Jag instämmer med signaturen Carina 19/9. Åker dagligen buss med min dragkärra, oftast sänker inte chauffören bussgolvet. Säger jag till blir svaret "går inte".

Ej gratisåkare

Än en gång vänder USA sina kurdiska allierade ryggen och ger grönt ljus åt Turkiet att gå in i norra Syrien. Samtidigt har Trump hotat att straffa Turkiet ekonomiskt om de begår övergrepp i samband vid en eventuell attack mot kurderna. Turkiet mobiliserar sina styrkor vid gränsen medan omvärlden bara ser på och gör inget. Hur länge kommer världen att vara tyst?

En kurd

Vänstern tycker vi ska ta in fler invandrare. Det måste bli ett slut på detta. Det ska sparas på skolor, sjukvård och ta mig f-n inom allt. Vakna nu politiker och ta ansvar för oss svenskar. I Finland fungerar skolor, sjukvård och andra sociala tjänster. Varför? Jo för där lägger man pengarna på finländarna. Man får ju inte säga detta. Men i det här landet är det ju fult att vara nationalist för då är man fientlig. Skärpning nu och satsa på vårt eget folk innan vi ska hjälpa hela världen.

Trött på invandringen

Läser om bestraffningsförslag för huvudtacklingar. Här kommer ett till i detta jämlikhetens paradis: Varför inte stänga av förövaren till dess offret är återställd? Kommer offret inte åter till spel blir förövaren också tvungen avsluta karriären. Svensk jämlikhet som den är tänkt fungera i andra sammanhang.

Zakrajo Topelio

Många är vi som har förfasats över rapporteringen kring Espresso House och deras gräsliga arbetsvillkor den senaste veckan. Förhoppningsvis är det ett steg av fler avslöjanden. Alltför många arbetsgivare vägrar kollektivavtal och missbrukar bestämmelser kring visstidsanställningar, och alltför många ungdomar vet inte vilka rättigheter de har på jobbet. Låt det inspirera oss till kritisk granskning, bredare folkbildning i arbetarrätt och bojkott!

Solidarisk arbetssäljare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare