Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Kort sagt om självförsörjning, Djuphamnsvägen, corona, studenten med mera

Jag har läst att någon har räknat ut att det tar cirka 13 år för en del invandrare att bli självförsörjande. Regeringen har fastslagit att då krävs 13 000 kr/mån efter skatt. För många av våra fattigpensionärer har det faktiskt tagit 45-50 år att få denna självförsörjningsgrad på 13 000 efter skatt. Det värsta är att många av våra pensionärer inte ens har nått denna pension efter 45-50 år.

Anja

Livsmiljö Gävle kommuns svar om Djuphamnsvägen är oroande. Om det är en enskild väg, hur kan man då officiellt skylta den som en vandringsled där man kör med 70 km i timmen? Är det livsmiljö? Snarare livsfarlig miljö! Om det är en enskild väg behöver inte de boende ha tillstånd från kommunen för att sätta upp allehanda fartdämpande hinder. Men det är väl skillnad på säkerheten mellan folk på landsbygden och de bor som inne i Gävle som vanligt.

Förbryllad

Just det, Charlotte Unger Larsson, tre av fyra svenskar vill ha kraftigt utbyggd vindkraft enligt en undersökning som beställts av Svensk Vindenergi. Och det är detta som är den springande punkten. Hur mycket värde finns det i denna undersökning? Där förmodligen även frågeställningen gjorts på beställning av Svensk Vindenergi så att svaren passar deras syften.

lassE

Svar till Student -92: Studentexamen avskaffades 1968, numera heter det gymnasieexamen.

Rätt ska vara rätt

Svar till Student -92: Jag vill påminna om att vi har yttrande- och tryckfrihet i Sverige. Därför kan du inte tala om för oss andra vad vi får eller inte får skriva. Och vadå "studenten"? Ingen "tar studenten". Ingen blir kuggad. Vari består prestationen? Man kan dega sig igenom hela gymnasiet och ändå "ta studenten". Själv "tog jag studenten" på Vasaskolan för 40 år sedan. Ser det inte som en bedrift. Hade väl 3,5 eller något i den stilen i medelbetyg. Märkligt att detta med "studenten" ska vara omgärdat med sådana tabun.

Larz Gustafsson, Gävle

Det är klart att man tar studenten än i dag. Det är bara bittra gamla stofiler som påstår annat. Systemet förändras och vi med det. Välkomna till nutiden. Lider med alla som inte får ta sin student på sedvanligt vis i år.

Studenten 1995

Jag tycker att firande av studenten kan skjutas upp till augusti eller september, så får man se hur det ser ut då.Det är väl klart att man inte läser i gymnasiet bara för att fira, men det är en morot som hägrar att eleverna får fira och visa att nu är de klara för vuxenlivet.

Skjut upp

Vad gör småungar i tioårsåldern nere på stan utan en vuxen? Såg själv med egna ögon hur de springer in i människor, står på trappsteget ovanför en människa i rulltrappan fast den är tom på folk. De bryr sig inte om att hålla avstånd. De springer omkring som yra höns och är kaxiga. De ska hem direkt efter skolans slut och inte springa omkring bland vuxna människor om de inte kan visa hänsyn.

Förbannad

I veckan gick mina föräldrar som är i 85-årsåldern, ut i solen på promenad. Äntligen varmt och härligt och de kan röra sig ute efter veckor av karantän för att undvika covid-19. Du man i 50-årsåldern, du såg dem, du sprang ikapp dem, du blåste med full kraft min far i nacken och min mor i ansiktet. Vad drev dig till det? Var du ute efter att skrämma dem, smitta dem, ilska mot samhället eller vad? Eller får du en kick av att sprida rädsla? Vad fattas dig?

A

Svar till Spartacus: När du skriver om medborgarlön i hela världen går mina tankar till globala personnummer, globala skatter, en världsregering med någon slags Sauron i toppen.

Nej tack, jag ska ut på sjön

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare