Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Kort sagt om skatter, busspriser, sjukdomar och tjänstemannaansvar

Annons

Om man studerar SCB:s statistik över skattesatser https://www.scb.se/hitta-statistik/statistik-efter-amne/offentlig-ekonomi/finanser-for-den-kommunala-sektorn/kommunalskatterna/pong/tabell-och-diagram/medelskattesatser-hela-riket/ så kan man konstatera att svenska folket betalar mer och mer i skatt. Hur kommer det sig då att så många upplever att vi får mindre och mindre välfärd för våra skattepengar?

Anna Högberg

Nu går väl skam på torra land. Ska vi bussresenärer betala Region Gävleborgs korkade beslut? Höja priset på reskassa och sänka priset på kontant- och kortbetalning som inte gör annat än sinkar bussen. Låt priserna vara som de är, det blir ingen större skillnad att ta från den ena och ge till den andra. Regionen får väl skärpa sej och sluta slösa bort pengarna.

Arg bussresenär

Bli inte sjuk! Gick till läkare i tid då min kropp sa ifrån. Arbetar med människor men detta var en risk då jag mådde väldigt dåligt med utmattningssyndrom. Jag fick hjälp i tid och behövde bara vara sjuk i några veckor. Är tillbaka på heltid nu men nekad sjukpenning. Vart är vi på väg? Jag har arbetat i hela mitt liv och betalat skatt. Men när man råkar bli sjuk några veckor så får man ingen hjälp! Kanske det hade varit bättre om jag hade gått till jobbet och orsakat en felmedicinering eller glömt bort en patient. Allvarligt talat, vi ska hjälpa alla men vem hjälper oss?

Sviken

Vill bara säga att insändaren av Anja den angående tjänstemannaansvaret är bland det bästa och viktigaste jag läst på ett tag. Varför det tar så lång tid att gå från ord till handling beror väl på att man inte vill såga av den gren man sitter på.

Tommy

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare