Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Kort sagt om skola, klimat, svenskan

Annons

Svar till: Jag ser mycket hellre att det finns mindre skolor och förskolor. Jag kan bara hålla med. Eftersom i Sandvikens kommun håller politikerna på att utreda storskola. En mardröm för alla som bor i ytterområdena. All service försvinner om skolorna försvinner från orten.

Storviksbo

Klimattrams. Nu är det bara nio år kvar innan jorden "går under"! Då kan vi lika gärna behålla plastmuggarna denna korta tid som är kvar. Det spelar ändå ingen roll i allt detta klimattrams.

Prognos-nisse

Hur står det till med det svenska folkhemmet? Vart tog det vägen? Tyvärr har det nog drunknat i dagens mångkulturella samhälle!

lassE

Klimathysteri. Ett ordspråk som sammanfattar detta utmattande ältande om jordens undergång (vilket ett kristet samfund väntat på i årtionden) påverkad av utsläpp från bil, flyg, båt, etcetera är att Alla döda fiskar flyter med.

Lasse

Nästan allt jag läser har för långa krångliga meningar. Orsaken kan vara att författarna tänker på grammatikens tvångsregler. Författarna bör först tänka sina tankar i ord. Och skriva dem direkt med bra tydliga ord. Låt aldrig svensklärarens tjat om grammatiken hindra dina tankar. Större grammatikfel att rätta ska du spara till dagen efter. Den gamla dikten ”Blott Sverige svenska krusbär har” roade mig att förkorta. Det blev ”Svenska krusbär är unika”. Så kan man leka med ord och meningar. Det viktiga är att man jobbar med ord och inte meningar.

Jag önskar dig lycka till med slagkraftiga ord i korta meningar.

Härje Larsson, Gävle

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare