Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Insändare: Kort sagt om skolfrukost, kommunal ekonomi, Gefle IF, abortmotstånd med mera

Annons

Eftersom man i länet har provat att ge skolbarnen frukost i skolan och kunnat konstatera att klasserna blev lugnare och studieresultaten blev mycket bättre, tycker jag att man ska införa det här i Gävle. För alla vill väl barnens bästa.

Lika skolvillkor

Svar till lassE: Helt rätt! Kommuner kommer att slås ut ekonomiskt på löpande band då för få betalar skatt och för många är bidragstagare. Nästa stora utgift blir anhöriginvandringen. En familj ska försörjas av eget arbete, inte via samhällsstöd.

Eget ansvar

Gävletidningarna betygsätter spelarna efter varje match och det ser ju för närvarande inte så lysande ut. Mot Sylvia skrapade de ihop ett snittbetyg på 2,18 (”Inte godkänd”), vilket får anses som rättvist. Men varför betygssätts inte styrelsen på samma sätt? Förra årets styrelse borde ha fått snittbetyget – (streck alltså ”spelade för lite för att bedömas”). Nu ligger laget pyrt till men kan några nya ledamöter i styrelsen påverka utvecklingen? Förmodligen inte alls, byt ut hela gänget, snarast! Särskilt behövs en ny ordförande som kan ta tag i saker och ting!

Observer

Lägg ner Arbetsförmedlingen, den vägrar hjälpa oss som har rätt att jobba 20 timmar i månaden enligt Försäkringskassan. Alltså vi som har stadigvarande sjukersättning eller är sjukpensionär. Arbetsförmedlingen tycker att man ska klara sig på 7 000 kronor i månaden. Hur ska det gå till om man har barn med mera? Jag har till och med hittat en jobbcoach som är beredd att hjälpa, men då säger Arbetsförmedlingen ifrån. Jag tycker att politikerna ska tänka till lite. De skryter om att det ska finnas jobb och skapas mer jobb det är rent struntprat. Alla har rätt till hjälp och en arbetsplats tycker jag, men så är det inte i dag.

Chris

Jättesatsning av bensinupproret: En cruising av aldrig skådat slag kommer att ringla runt i närheten av dig nästa helg. De törstigaste och finaste amerikanarna kommer att delta. Allt för att visa hur dyrt det har blivit att köra bil. Farbror Nisse brukade ta bilen till kiosken för att köpa kvällstidningen. Nu har han inte råd, han måste promenera de 600 meterna till kiosken. Starten sker på en parkering i Skutskär. Sedan far kortegen vidare till Gävle och Sandviken. Arrangörerna hoppas att ingen missar cruisingen. Vi kommer att cruisa i varenda stadsdel i Gävle och Sandviken. Det enda orosmolnet är att många tror att det är ” Fake news ” eller ett försenat aprilskämt.

Cadillac

Politikerna ger sig inte, utan vill ha Gävle till en större stad. En stad som i dag inte ens klarar sina uppgifter för den storlek den redan har. Det gäller bland annat sjukvården, brandmän och så vidare. De är änglar som orkar jobba där, till för låg lön. Region Gävleborg säger: Det finns inga pengar. Undrar vad det beror på? Listan kan göras lång. Hur kan man bara då bara tänka på en större stad? Politikerna här, har och har haft storhetsvansinne. Vakna upp och se verkligheten och jobba för nuet i stället.

Christina

Vad som förefaller vara det kön som mest är abortmotståndare så är det män. De ska bestämma över kvinnors kroppar och ger sig själva rätten till det. Som man funderar jag om det var omvänt att männen hindrades från att göra abort som kvinnor beslutat att förbjuda? Hur skulle reaktionen hos männen då vara? Vad händer med barn som kommit till genom incest eller våldtäkt när de blir äldre? För att inte tala om mödrarna. Tyvärr kommer självmord och abort som utförs utanför sjukvården att öka.

Låt kvinnan bestämma

Är det någon som har hört de borgerliga politikerna som hoppade av försvarsberedningen förklara hur de 84 miljarderna ska finansieras?

Undrande

Vad är det för ljushuvuden som ska representera Sverige i EU? Var det någon som lyssnade på utfrågningen i onsdags angående EU-valet? De hade en frågesport och frågan var vem som blev Europamästare i fotboll. Centerns ljushuvud frågade om det gällde ett europeiskt fotbollslag. Vart ska det barka hän?

Skattetrött

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare
Annons